Mennyei és pokoli élmények

By Koncz Tibor
Akt.:
Benyusz Kendét fájdalmasan érintené, ha a Tiszavasvári botlana a Balmazújváros ellen
Benyusz Kendét fájdalmasan érintené, ha a Tiszavasvári botlana a Balmazújváros ellen
A bátoriak új edzője megyei rangadón debütál, hibátlan hajdúságiak várják a Kállósemjént.

Noha Benyusz Kende menybe ment a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport legutóbbi bajnoki fordulójában, ő és tiszavasvári csapattársai ezúttal alighanem megkímélnék magukat a Mátészalka elleni összecsapáson átélt izgalmaktól. Tudniillik, a Vasvári negyven másodperccel a lefújás előtt még bukásra állt, majd az emlegetett jobbszélső két góljával a sírból hozta vissza és nyerte meg a mérkőzést. Nos, a második helyen táborozó Medve-legénység vasárnap a Balmazújváros otthonában tehet arról, hogy ne legyen szükség szívritmus-szabályzóra a folytatásban, egyúttal tovább éltesse az aranyálmokat.

Ugyanakkor a Mátészalkai MTK különítménye a a Berettyóújfalu állhat nemes bosszút, mégpedig hazai pályán, ami nyilvánvalóan Falcsik Miklós edzővel is feledtetné az elmúlt heti pokoli gyötrelmeket. Szó se róla, a nyírbátoriak is egész estét betöltően mesélhetnének arról, milyen megpróbáltatásokon mentek keresztül, olyannyira, hogy a vezetőség merészet húzott: a Püspökladánnyal szembeni felsülés következményeként immáron új edzővel, Németh Tiborral a kispadon próbálnak maradandót alkotni a kisvárdai katlanban. A szombati (kezdés: 18 óra) megyei meccs esélyt kínál a feltámadásra, ámbátor erős túlzás lenne azt állítani, hogy – a tabellán egyébként is hátrébb tanyázó – látogatók számítanak favoritnak…

Jobb, mint megijedni

A dobogót „kinéző” és jelenleg a harmadik pozíciót uraló Fehérgyarmat éppen Ladányban szerepel ugyancsak szombaton: az előzmények ismeretében a szatmári gárdának sem árt az óvatosság. Jobb félni, mint megijedni, de azért ez egy „fogható” találkozó. 

Ami azt illeti, a Kállósemjén női együttesének is kijutott a jóból, tekintve, hogy a bajnoki címre hajtó Hajdúböszörménynél lesz jelenése. A hajdúságiak valamennyi tavaszi mérkőzésüket megnyerték (hatból hatnál tartanak…), emígyen rakétáztak az élre, eme tény azt sejteti, a szabolcsiak minden korábbinál nehezebb feladat elé néznek.
hirdetés