Mennyire bízik a pénzintézetekben?

Szárók András
Szárók András
Nyíregyháza – Mindig kár­tyával fizetek, netbank segítségével könnyebb az utalás és a vásárlás is. Sajnos a legtöbb helyen ezt nem teszik lehetővé, ezért tartok magamnál készpénzt is – mondta lapunk érdeklődésére Szárók András.

A debreceni Siket Györgyné nem hisz a bankoknak, a ­kártyáján viszont mindig tart némi pénzt. – Sokszor fel­keresnek azzal kapcsolatban, hogy át kellene raknom másik helyre, de tudom, ezzel csak ők járnak jól és nem én – tette hozzá.

Siket Györgyné

Vass Andrásné csak a Magyar Nemzeti Bankban bízik, és oda vinné a pénzét, mert szerinte, ha az csődbe menne, akkor más pénzin­tézet is hasonló sorsra jutna.

Vass Andrásné

A nyíregyházi Mihály Lászlóné hitelügyintézőként dolgozik. – Ettől függetlenül sem ­bankkártyám, sem számlám nincs – árulta el kérdésünkre.

Mihály Lászlóné

Blaskó Zoltán nem szereti bankkártyán tartani a keresetét, csak minimális összeget hagy rajta tartaléknak. A kártyás megoldás, megtakarítás szempontjából lehet hasznos.

Blaskó Zoltán

– Fontos, hogy az emberek érdeklődjenek a bankoknál, valamint az interneten. Sokan nincsenek tisztában a feltételekkel. Bankbetétbe nem tenném a megtakarításom, befektetném a pénzem – jegyezte meg Orbán Ádám.

Orbán Ádám
KM-MA, PB
hirdetés