Mennyire hiszékenyek az emberek?

Mennyire hiszékenyek az emberek?
Nyíregyháza – Sok trükkös átverésről hallani manapság, a csalók ötlet- és kelléktára kiapadhatatlan. Minden jóhiszemű ember a célkeresztjükbe kerülhet, csak éberséggel és egészséges gyanakvással vehetjük fel a harcot azokkal szemben, akik megpróbálnak megrövidíteni, becsapni minket – válaszolta Bakó Györgyné.

– Főleg a tapasztalatlan fiatalok és az idősek vannak veszélyben, mert őket könnyebb manipulálni, rábeszélni dolgokra – felelete Kótai Izabella.

Kótai Izabella

Tonté Nikolett elmondta: telefonon ajánlottak téli tüzelőt a nagymamájának, akinek gyanús lett a feltűnően olcsó ajánlat. Végül rácsapta a telefont a rámenős, ismeretlen üzletemberre.

Tonté Nikolett

Dvorcsák Alex így válaszolt: – Sajnos sok gyanútlan, jóhiszemű embert sikerül bepalizniuk a csalóknak, tolvajoknak, a rendőrségi figyelemfelhívások ellenére.

Dvorcsák Alex

– A mai világban luxuscikké vált a bizalom, egészséges gyanakvással kell fordulnunk szinte minden ember felé! – vélekedett Krajnyák Istvánné.

Krajnyák Istvánné

Barakonyi György így figyelmeztetett: – Az interneten sok megtévesztő információt, hamis nyereményakciót találni, melyek célja, hogy kicsalják adatainkat, pénzünket, és nyeremény helyett vírusokkal „ajándékozzanak meg”!

Barakonyi György

KM-PI
hirdetés