Mennyire nehéz manapság munkát találniuk az álláskeresőknek?

Mennyire nehéz manapság munkát találniuk az álláskeresőknek?
Nyíregyháza – A nyíregyházi Radó Zsolt élete legnehezebb időszakát éli, nemrégiben ugyanis, 15 év munkaviszony után állástalan lett. – Bármit elvállalnék, nem számít hétvége, túlóra, csak meg tudjak élni, de hiába, lépten-nyomon falakba ütközöm. Szerintem sokan járnak még hasonló cipőben.

Vadászi Csaba és párja, Vadászi Gizella elmondták: számukra az egyetlen lehetőség a közmunka, ahonnan lehetetlen kitörni. – Már annak is örülünk, ha oda felvesznek, aztán boldogulunk, ahogy tudunk – mondta Csaba. – A mi és százezrek sorsa már megpecsételődött, de mint minden szülő, mi is azt szeretnénk, hogy a gyermekünk többre vigye. Sajnos, a lehetőségek korlátozottak, esélyegyenlőség csak papíron létezik!
Tonté Emese úgy véli, manapság megfelelő diákmunkát sem találnak sokan, nemhogy „igazit”. – Én egy úszótáborban dolgozom gyermekfelvigyázóként, idővel fogtechnikus szeretnék lenni – mesélte.

Beleznai Nikoletta szerint nem csoda, hogy a fiatalok jelentős része külföld felé kacsintgat, ha munkavállalásról van szó.

Matyasovszki Dóra azért tanul, hogy később jó esélye legyen munkát kapni. – A legkilátástalanabb helyzetben a középkorú, illetve a nyugdíjkorhatár előtt állók vannak – vélekedett.

– KM-PI –
hirdetés