szon-sportoldal

2016.09.19. 13:48

Dicsérte a Várdát az olimpia gólkirálynője

Kisvárda - Nora Mörk cseppet sem bánta, hogy a Győr kezdő mezőnyjátékosai közül ő töltötte a legtöbb időt a parketten.

Kisvárda - Nora Mörk cseppet sem bánta, hogy a Győr kezdő mezőnyjátékosai közül ő töltötte a legtöbb időt a parketten.

Nem akárkik érkeztek Kisvárdára a 12-szeres bajnok és kupagyőztes valamint kétszeres Bajnokok Ligája-első Győri ETO KC-vel. A sztárok közül talán a legnagyobb a nyári szerzemény Nora Mörk, akinek nacionáléjában hat norvég bajnoki cím, egy EHF-kupa-győzelem, két Európa-bajnoki valamint egy világbajnoki cím, illetve egy frissen szerzett olimpiai bronzérem szerepel.

A 25 éves játékos egyéni eredménysora sem akármilyen: a 2014-es Eb-n a legeredményesebb játékos volt a bajnok norvég csapatban, plusz beválasztották a torna válogatottjába, a tavalyi vb-n ugyancsak ő dobta a legtöbb gólt az aranyérmes válogatott tagjai közül. A Kisvárdán hét találatig jutott játékos a riói olimpia gólkirálynője is egyben.

– Olyan mérkőzés volt, amilyen az első bajnoki lenni szokott – mondta a mérkőzést követően érdeklődésünkre a nem túl magas, mindössze 169 centis Nora Mörk, akit így is a világ legjobb játékosai között tartanak számon. – A magunk részéről védekezésben olykor koncentrálhattunk volna jobban is, emiatt a reméltnél több gólt kaptunk, de a támadójátékunk megfelelőnek bizonyult. Sok tapasztalatot gyűjtöttem én is és a csapat is.

A győriek spanyol mestere, Ambros Martín a meccs előrehaladtával egyre másra cserélte le kulcsembereit, akik közül Nora Mörk töltötte a legtöbb időt a pályán, és csak az utolsó hat percre kapott pihenőt. Nem volt bosszús emiatt?

– Egyáltalán nem, sőt szükségem is volt arra, hogy minél több időt töltsek a parketten, hiszen az olimpia miatt csak később kapcsoléódtam be a csapat felkészülésébe – így a 77-szeres norvég válogatott, 2010 és 2016 között a Larvikban szereplő játékos. – A Bajnokok Ligája-mérkőzések előtt szükségem van arra, hogy minél több közös tapasztalattal gazdagodjak az új csapattársaimmal, erre is jó volt a kisvárdai mérkőzés. Szívesen játszottam volna végig a találkozót, amelynek minden pillanatát élveztem. Számomra ez egy nagyon jó meccs volt.

A kisvárdaiak sem tűntek csalódottnak, de vajon hogyan látta belülről a klasszis a hazaiakat?

– Nagyon jól játszottak – állapította meg Mörk. – Amennyire tudom, újonc csapatról van szó, ezt is fegyelembe véve pedig kifejezetten stílusosan kézilabdázott a Kisvárda. Az azért látszik, hogy szükségük van még tapasztalatra, de biztos vagyok benne, hogy sok pontot gyűjtenek majd a bajnokság során.

Kovács Péter együttese vasárnap teheti meg az első lépést az irányba, hogy Nora Mörknek igaza legyen, hiszen a várdaiak első idegenbeli ellenfele a másik újonc Kispest NKK lesz, amelynek otthonában győzelemre törtnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!