Nyíregyháza hírei

2015.02.09. 08:06

A szeretet és a tisztelet a titok nyitja

Nyíregyháza - Voltak nehézségek, de tudják, sokkal boldogabbak, mint sok gazdag ember.

Nyíregyháza - Voltak nehézségek, de tudják, sokkal boldogabbak, mint sok gazdag ember.

– Ötven? Jaj, dehogy, mindjárt hatvan – neveti el magát Gyuri bácsi, és mosolyog Éva néni is, amikor azt próbálom megsaccolni, hogy hány éve házasok. Nehéz helyzetben vagyok, mert egyikükön sem látszik a koruk, senki meg nem mondaná, hogy Marinka György 83 éves, így nincs, aki arra tippelne: csaknem 60 éve fogadott örök hűséget Évikének.

– Csodaszép lány volt, három év katonaság után szereltem le, egy évig udvaroltam, majd 1956. november 17-én volt az esküvőnk – eleveníti fel a múltat a családfő és közben szeretetteljes pillantásokkal figyeli feleségét, aki csak annyit tesz hozzá: az egy felejthetetlen nap.

Egyetlen pillanatig nem gondolkodnak, egyszerre mondják ki a hosszú házasság titkát: szeretet és tisztelet.

– Mi mindig mindent megbeszélünk, figyelünk a másikra, fontos és számít a véleménye – toldják meg a felsorolást. – Nem szabad mindent komolyan venni – hangsúlyozza Gyuri bácsi és persze elismeri: szegény családba születtek, voltak nehézségek, de tudják, sokkal boldogabbak, mint sok gazdag ember.

– Elviseljük egymás szeszélyeit és soha nem feküdtünk le haraggal – teszi hozzá Éva néni és büszkén mesél Ildikóról, a lányukról és Gyuriról, a fiukról, valamint a két unokáról.

Ha semmit, egyetlen szót sem mondtak volna, akkor is mindenki értené az ő hosszú házasságuk titkát: benne van minden szempillantásukban, ahogy egymásra néznek.

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!