Sport

2013.06.17. 11:44

Okkal fényezték a Kemecsét

Kemecse - A tököli edző aligha véletlenül titulálta a legjobb megyei bajnoknak a szabolcsi futballcsapatot.

Kemecse - A tököli edző aligha véletlenül titulálta a legjobb megyei bajnoknak a szabolcsi futballcsapatot.Hollik András nem véletlenül fényezte a Kemecsét. A Tököl edzője az NB III-as tagságért kiírt osztályozó visszavágója után nemes egyszerűséggel a legjobb megyei első osztályú bajnoknak titulálta a szabolcsi futballcsapatot.

Átírhatta volna...

Immár jelentősen megkönnyebbülve, a feladat teljesítésének boldog tudatában aligha beszélt a levegőbe. Elvégre a többi párharcban jó néhány harmadik vonalbeli gárda oda-vissza kitömte ellenfelét (nem egyszer olyan különbség alakult ki, ami az osztályozó létjogosultságát, rosszabb esetben az érintettek hozzáállását is alaposan megkérdőjelezi...) – ők viszont megszenvedtek a bentmaradásért.

Noha a tököliek mindkét összecsapást megnyerték (1–0, 2–0), mindazonáltal nem csupán a meleg miatt izzadták csuromvizesre magukat. A szombati találkozón például az első félidőben benne volt a levegőben, hogy betalál a Kemecse, ami nagy mértékben átírhatta volna a forgatókönyvet.

Nem volt jelentős különbség

A szünet után berámolt két gól viszont megváltásként hatott a Pest megyeiek számára, ekkor szállt el a hazaiak minden esélye.

– Az elején nekünk akadt lehetőségünk, kétszer is nagyot védett a tököli kapus: nyilvánvaló, a ha nem játszik, mégis érdekes lett volna megtudni, miként alakul a meccs, amennyiben csak az egyik helyzetből gól születik – elmélkedett Ádámszki Róbert, a Kemecse játékos-edzője. – Egyik mérkőzésen sem mutatkozott jelentős különbség a két csapat között, ezt talán nyugodt szívvel kijelenthetem, viszont az is igaz, nem érdemtelenül kerekedtek fölénk. Ugyanakkor sikerként könyvelem el, hogy megnehezítettük a magasabb osztályú ellenfél dolgát, senki nem vonhatja kétségbe, tisztességesen helytálltunk. Ebben ennyi volt.

Mivel a Kemecse – a megyei egyben szereplő riválisokhoz képest – két hetet ráhúzott az aktuális évadra, így persze nem csodálható, hogy immár pihenésre próbál koncentrálni mindenki.

Miért hagyná abba?

Helyesebben, a közvetlen szakmai stáb tagjai az elkövetkező napokban fontos teendőiknek tesznek eleget – nyélbe ütik azon üzleteket, melyek a keret acélosítását szolgálják.

Mert bajnoki cím ide, vagy oda, a gárda nem a múlt veretes eredményeiből akar megélni.

Ami fixnek tekinthető: továbbra is Ádámszki Róbert irányítja a Kemecsét, aki a futballról sem mond le.

– Nekünk ezúttal rövidebb szünet jut, de most igazán megérdemli mindenki a három hét szabadságot. Tényleg hosszú volt a szezon, a korábban elmaradt meccsek pótlása miatt május különösen „húzósnak” bizonyult. A tervek szerint július 8-án találkozunk legközelebb, addig biztos, hogy három-négy új játékos érkezik a csapathoz, mivel céljaink lesznek jövőre is... Én is játszom tovább, szeretem csinálni, akkor pedig miért hagynám abba!

KM-KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!