Debrecen hírei

2013.02.22. 15:51

„Teszthétvége” a Főnix Csarnokban

Péntektől szombatig megszállják a debreceni jeget a korcsolyázók.

Péntektől szombatig megszállják a debreceni jeget a korcsolyázók.Két héttel short track VB kezdete előtt három viadalt is rendeznek Kelet-Magyarország legszebb létesítményében, a 2013. Évi Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokságnak otthont adó Főnix Csarnokban. Péntektől vasárnapig Magyar Országos Szinkronkorcsolyázó Bajnokság, Műkorcsolya Nyílt Vidékbajnokság és Hajdú-Kupa néven gyorskorcsolya tesztverseny is lesz a létesítmény 1800 négyzetméteres jegén.

Ingyen megnézhető

A MOKSZ által szervezett Szinkronkorcsolya OB-ra az ország több pontjáról 11 formáció nevezett. A Főnix Csarnokban mutatják be tudásukat Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Miskolc és a főváros szinkroncsapatai is.

A Debreceni Sportcentrum égisze alatt megrendezendő Műkorcsolya Nyílt Vidékbajnokságon 17 egyesület képviseletében összesen több mint 80 versenyző méri össze tudását.

A szinkron- és a műkorcsolya versenyre pénteken és szombaton kerül sor.

A vasárnapi Hajdú-Kupa gyorskorcsolya tesztversenyre a magyar válogatott kapott meghívást. A csapat reggel 8.45-től fogja „kipróbálni” a Főnix Csarnok jegét. Már a világbajnokság előtt is Debrecenben köszönthetjük tehát az olimpiai helyezett, Eb-érmes Heidum Bernadettet és Knoch Viktort s természetesen a magyar keret tagjaként a debreceni Nagy Konrádot is.

A hétvégi megmérettetések célja az országos bajnoki címek eldöntése és versenyzési lehetőség biztosítása mellett főképp az, hogy a Szervezőbizottság tagjai meggyőződjenek arról, hogy „versenyterhelés” mellett is kiváló minőségű marad a hűvös pálya. A szakemberek az elmúlt bő egy hét folyamán azon dolgoztak, hogy a debreceni jég világrekordok felállítására is alkalmas legyen a március 8-10. közötti világbajnokságon. Nem mellékes továbbá az sem, hogy a magyarok így már egy „ismerős” csarnokban fognak pályára lépni a vb-n.

A hétvégi teszt versenyre ingyenes a belépés.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!