Merényletek Párizsban – Sok halálos áldozat van, a támadók mintegy száz túszt ejtettek

Akt.:
Merényletek Párizsban – Sok halálos áldozat van, a támadók mintegy száz túszt ejtettek
© Fotó: Getty Images
Párizs – Legalább 153 áldozat, 112 a Bataclannál, 8 támadó is meghalt.

Francia hivatalos források hajnali friss információi szerint legalább 153 ember halt meg a párizsi merényletekben.

Összesen 6 helyszínen támadtak: a francia nemzeti stadionnál, a Stade de France-ban, a La Belle Equipe bárban a rue Charonne-on, a Le Carillon barnál, a rue de la Fontaine au Roi-nál, a boulevard Voltaire-en, illetve a XI. kerületi Bataclan koncertteremnél.

A legtöbb embert, legalább 112-őt a Bataclannál öltek megAz AFP-nek nyomozói forrásból olyan információja van, hogy legalább 200 a sérültek, és 80 a súlyos sérültek száma.

A párizsi főügyészség szóvivője hajnalban már arról beszélt, nyolc támadó halt meg eddig, közülük heten öngyilkos robbantás közben. Több támadó elmenekülhetett.

– index.hu –


Merényletek Párizsban – Fenyegetés miatt átkutattak egy Franciaországba tartó repülőgépet Hollandiában

Brüsszel – Fenyegetés miatt indulás előtt kiürítettek és átkutattak egy Franciaországba tartó repülőgépet az amszterdami Schiphol repülőtéren szombat délután – jelentette holland hatósági forrásokra hivatkozva a belga sajtó.

Merényletek Párizsban – Visegrádi külügyminiszterek: Európát, az európai embereket érte támadás

Budapest – A visegrádi országok hivatalban lévő külügyminiszterei szerint Európát, az európai embereket érte támadás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szombati, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint erről Lubomír Zaorálek cseh, Miroslav Lajčák szlovák és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter egyeztetett.

Merényletek Párizsban – Amerikai sebesültjei vannak a támadásnak

Washington – Amerikai sebesültjei és “talán halottjai” is vannak a párizsi terrortámadásoknak – jelentette szombaton a CNN hírtelevízió az amerikai külügyminisztériumra hivatkozva.

Merényletek Párizsban – Őrizetbe vettek egy gyanúsan viselkedő személyt a londoni Gatwick repülőtéren

London – Őrizetbe vettek szombaton egy gyanúsan viselkedő embert a második legnagyobb londoni repülőtéren, a brit fővárostól délre fekvő Gatwicken, amelynek egyik terminálját egy időre teljesen kiürítették, és a környező utakat is lezárták.

Merényletek Párizsban – Cameron: számos brit áldozat is lehet, marad a jelenlegi terrorkészültség

London – A brit miniszterelnök szerint Nagy-Britanniának fel kell készülnie arra, hogy a párizsi merényletek áldozatai és sérültjei között sok brit állampolgár is van.

Merényletek Párizsban – Vezérkari főnök: fokozottan védik az országban lévő külföldi katonákat

Budapest – Szervezett formában gondoskodik a Magyarországon lévő külföldi katonák fokozott védelméről a Magyar Honvédség – közölte Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke szombaton az MTI-vel.

Nem véletlen, hogy pont Párizs

Budapest, Párizs – Nógrádi György szerint az Iszlám Állam célja ezzel a borzalommal is a hármas stratégiai célja elérése volt. Villáminterjú.

Merényletek Párizsban – Az Iszlám Állam vállalta magára a párizsi támadásokat

Kairó – Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet vállalta magára a Párizsban elkövetett merényleteket szombaton nyilvánosságra hozott hivatalos közleményében.

Merényletek Párizsban – Szíriai útlevelet találtak az egyik öngyilkos merénylő holtteste közelében

Párizs – Szíriai útlevelet találtak a párizsi Stade de France stadion közelében elkövetett robbantások egyik öngyilkos merénylőjének holtteste közelében – közölték szombaton rendőrségi források.


Egy önkéntes híradós összefoglalója az eseményekről:


Utcai felvételek:
Merényletek Párizsban – Le Monde: megtartják az ENSZ klímacsúcsát Párizsban

Párizs – A Le Monde című napilap internetes oldala szerint a két hét múlva kezdődő párizsi ENSZ-klímacsúcs (COP) is szóba került a legalább 128 áldozatot követelő merényleteket követően a francia elnöki hivatalban összehívott válságtanácskozáson, de annak elhalasztása nem merült fel.

Merényletek Párizsban – Két román állampolgár a halálos áldozatok között

Kolozsvár – Két román állampolgár is van a pénteki párizsi terrortámadások áldozatai között – közölte szombat délután a román külügyminisztérium.

Merényletek Párizsban – Olasz belügyminiszter: rendkívüli ellenőrzést vezetnek be az olaszországi határokon, repülőtereken, kikötőkben

Róma – Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be az olasz határokon, repülőtereken és kikötőkben – jelentette be Angelino Alfano olasz belügyminiszter az olasz nemzetbiztonsági tanács szombati értekezletét követően.

Merényletek Párizsban – Belga rendszámú autó szállíthatta a robbanószereket Párizsba

Brüsszel – Egy belga rendszámú autó szállíthatta a robbanószereket a párizsi merényletekhez – hangzott el a La Une nevű belga televízió híradójának különkiadásában szombaton.

Merényletek Párizsban – Scotland Yard-parancsnokhelyettes: folyamatos felülvizsgálat alatt a brit terrorkészültség

London – Folyamatos felülvizsgálat alatt van a nagy-britanniai terrorkészültségi szint – mondta szombaton a Scotland Yard terrorelhárításért felelős főparancsnok-helyettese.

Merényletek Párizsban – A gyülekezési tilalom ellenére hatalmas sorok a véradó helyeken Párizsban

Párizs – A párizsi prefektúra szombaton ismételten arra kérte a párizsiakat, hogy amennyiben lehetséges, ne hagyják el a lakhelyeiket az előző esti, legalább 128 áldozatot követelő merényleteket után. A hatóságok ugyanakkor nem tiltották meg a városban a közlekedést, a véradó helyeken pedig délre hatalmas sorok alakultak ki.

Merényletek Párizsban – Sarkozy: totális háború kell a terrorizmus ellen

Párizs – Nicolas Sarkozy volt francia államfő szerint “totális háborút” kell a terrorizmus ellen folytatni és “gigantikus intézkedésekre” van szükség Franciaország biztonságának megerősítésére a párizsi merényleteket követően.

Merényletek Párizsban – A merénylők egyik feltételezett cinkosát foghatták el a napokban Bajorországban

Berlin – Valószínűleg a párizsi merényletek elkövetőinek egyik cinkosát vették őrizetbe a napokban Bajorországban – jelentette szombaton a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság.

Merényletek Párizsban – Hollande: az Iszlám Állam követte el a merényleteket

Párizs – Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet által elkövetett háborús tettnek nevezte Francois Hollande francia államfő a párizsi merényleteket.

Merényletek Párizsban – Félárbocra engedték az Európai Unió zászlaját

Brüsszel – Az Európai Bizottság épületénél félárbocra engedték szombat délelőtt az Európai Unió zászlaját a Párizst ért terrortámadás miatt – derül ki a testület egyik szóvivőjének az egyik közösségi oldalon közzétett üzenetéből.

Merényletek Párizsban – Orbán: nemzeti gyásznap lesz vasárnap, elhalasztják a Fidesz-kongresszust

Budapest – A párizsi merényletek miatt megerősítették Magyarország védelmét, a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el vasárnapra, a Fidesz tisztújító kongresszusát pedig elhalasztják – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton az M1 aktuális csatornán.

Merényletek Párizsban – Merkel: “együtt sírunk” Franciaországgal

Berlin – A németek “együtt sírnak” és gyászolnak a francia néppel – mondta Angela Merkel német kancellár szombaton Berlinben, a kancellári hivatalban felolvasott sajtónyilatkozatában.

Fotók: Egy világ gyászolja a párizsi terrortámadások áldozatait

Szombat hajnalban sötétbe borult a párizsi Eiffel-torony, hasonlóképp emlékeztek meg az épület vegasi másánál is a terrortámadások ártatlanjairól. Máshol francia nemzeti színekkel rótták le tiszteletüket, kékbe, fehérbe és pirosba borult a One World Trade Center, az Empire State Building, a Wembley-stadion, a Megváltó Krisztus szobra és a San Francisco-i városháza is. Gyászol a világ.

Merényletek Párizsban – Szakértő: a terroristáknak általában instabil az identitásuk

Budapest – Általában instabil identitásúak a terroristák, és a személyiségükhöz hozzátartozik az is, hogy értékeket csak valakivel szemben képesek megfogalmazni, valami ellenében tudnak például tetteiknek értelmet adni – mondta Végh József kriminálpszichológus az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Merényletek Párizsban – Cameron segítséget ajánlott a francia kormánynak

London – Felajánlotta Nagy-Britannia segítségét a francia kormánynak a brit miniszterelnök. Szombat hajnali értesülések szerint a nap folyamán értekezletet tart a brit kormány rendkívüli események idején ülésező tanácskozó csoportja (COBRA), hogy áttekintse a párizsi merénylet nyomán kialakult helyzetet. A COBRA jogkörében áll javasolni a terrorkészültségi szint emelését.

Merényletek Párizsban – Facebookon keresik a párizsi támadás után a koncertező bandák eltűnt tagjait

Párizs – Még mindig azt próbáljuk megtudni, hogy biztonságban vannak-e és egyáltalán hol vannak a banda és a stáb tagjai. Gondolatban együtt vagyunk azokkal, akik ebben a tragédiában érintettek – olvashatták a rajongók az Eagles of Death Metal (EoDM) Facebook-oldalán nem sokkal a támadás után, éjjel 1 óra körül.

Merényletek Párizsban – Így ellenőrizheti, hogy volt-e ismerőse a párizsi támadások helyszínein

Párizs – Mint arról már korábban beszámoltunk, a Facebook bevezette az úgynevezett safety check-et, azaz egy olyan biztonsági ellenőrzést, amivel katasztrófahelyzetekben vagy például a párizsihoz hasonló támadás után az ott tartózkodók jelezhetik szeretteiknek, barátaiknak, hogy jól vannak, illetve bárki leellenőrizheti, hogy ismerősei túlélték-e a tragédiát.

Merényletek Párizsban – Negyedszer hirdettek Franciaországban rendkívüli állapotot

Párizs/Brüsszel – A mostani mindössze a negyedik alkalom, hogy a kormány rendkívüli állapotot hirdet ki Franciaország területén – derül ki a francia sajtóból.

Merényletek Párizsban – SITE Intelligence Group: dzsihadista csoportok ünnepelnek

London – A szélsőséges internetes fórumok figyelésére szakosodott SITE Intelligence Group szombat hajnali közlése szerint a dzsihadista csoportok a közösségi portálokon, elsősorban a Twitter üzenőportálon ünnepelték a Párizsban elkövetett terrormerényleteket.

Merényletek Párizsban – Szemtanúk beszámolói a terrortámadásról

Párizs/Brüsszel – Mindenfelé heverő testekről, vérről és halottakról számoltak be a péntek éjjeli terrortámadások szemtanúi a Le Monde francia napilap internetes oldalának szombat hajnali tudósítása szerint.hirdetés