Mérföldkő a baleseti sebészetben

Mérföldkő a baleseti sebészetben
Csütörtök délután adták át a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház megújult traumatológiai állomását.  Mérföldkő a baleseti sebészetben 2006.06.15. video video

Egészségügyi szakemberek, orvosok, betegek, a megye és a város vezetői adtak egymásnak randevút csütörtökön Nyíregyházán a Jósa András Oktató Kórház sebészeti tömbjében. A meghívás a felújított traumatológiai állomás átadására szólt, de a jeles szakemberek a szalag átvágása után tudományos ülést is tartottak.

A ceremónia dr. Pintérné dr. Gönczi Ágnes főigazgató köszöntőjével vette kezdetét, ezt követően Gazda László és Vojnik Mária országgyűlési képviselő mondott beszédet. A megyei közgyűlés elnöke kifejezte abbéli örömét, hogy az egészségügy fejlődésében újra léptünk egyet előre, és reménykedik abban, hogy a lendület nem áll meg, s az onkoradiológiával és a kardiovaszkuláris centrummal kapcsolatos tervek is mihamarabb valósággá válnak.

Születésnapra új műtőket

A Traumatológiai és Kézsebészeti Osztályon mostantól gyorsabb lehet a munka.

A most félszáz esztendős fennállását ünneplő osztály születésnapját nagyszabású eseménysorozattal ünnepli. Ennek első eseménye  a rekonstrukción átesett Traumatológiai Állomás átadása volt. A beruházás tavaly decemberben kezdődött, s mostantól orvosok és betegek is birtokba vehetik a 21. századi követelményeknek megfelelő komplexumot.

Dr. Noviczki Miklós a Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály osztályvezető főorvosa lapunk kérdésére elmondta, nem csupán külsejében, hanem felszereltségében és a kapacitásban is jelentős változás történt.

Több műtőnk van most már, így kiegyenlítettebb lehet a műtéti tevékenység, s az operációk palettája is bővülhet. Megfelelő körülmények között végezhetjük a mikrosebészeti eljárásokat és az protetikai beavatkozásokat is. De számunkra mégis az a legfontosabb, hogy a betegeknek a műtétekre kevesebbet kell várniuk, s tágas, modern környezetben talán gyorsabb lesz a felépülésük is – mondta az osztályvezető főorvos.

A tények:
– a most átadott beruházás értéke: 152.633.479-Ft
– a beszerzett új gépek, műszerek, eszközük költsége: 140.000.000.-Ft
– kialakítottak egy korszerű műtőt, új műtőasztallal, altatógéppel, sebészeti képerősítővel, és új eszközökkel
– 4 új vizsgáló helyiséget és egy gipszelőt alakítottak ki, a szükséges eszközökkel, berendezésekkel
– átadtak egy négyágyas kórtermet, ahol a betegek utólagos megfigyelése történik
– kialakították a zavartalan munkavégzéshez szükséges kiszolgáló és szociális helyiségeket

– Pók Viktória –
hirdetés