Merje bárki azt mondani… – Komoly taktikai csata várható Ibrányban

Gerliczki Máté (jobbról) és az edzőpáros másik tagja, Kiss Gábor óva int mindenkit az elbizakodottságtól
Gerliczki Máté (jobbról) és az edzőpáros másik tagja, Kiss Gábor óva int mindenkit az elbizakodottságtól - © Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány – Szerdán Ibrányban vívhatja ki a döntőbe jutást az észak-magyarországi régióválogatott.

Innen már vétek lenne elbukni. A régiós amatőr válogatottak tornájának tavaszi folytatásában – a csaknem teljes egészében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei labdarúgók alkotta – Észak-Magyarország idegenben 2–0-ra nyert a Dél-Magyarországot képviselő együttessel szemben. A ceglédi összecsapás visszavágóját szerdán rendezik Ibrányban (kezdés: 15 óra), ahol a Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros által irányított „Észak” immár esélyesként léphet pályára.

– Mindenki elhiheti nekem, ez egy rendkívül jó csapat, az, hogy sikerült legyőzni, óriási fegyvertény – szögezte le Gerliczki Máté. – De azt kijelenteni, hogy most már sima ügy az egész, avagy lefutott lenne a párharc, nagyon nagy hiba lenne. Két teljesen azonos képességű együttesről van szó. Mi a labdabirtoklásra törekszünk, de velük szemben nem tudtuk úgy, olyan mértékben ezt megvalósítani, mint amennyit szeretnénk. Ugyanakkor ők sem tudtak felénk kerekedni, így komoly taktikai csata várható a második meccsen is. Nekik kockáztatni kell, mert semmi vesztenivalójuk nincs, ami kedvezhet nekünk, de azért figyelmeztetek mindenkit, nem lesz egyszerű. Ellenfelünk Pest, és Bács-Kiskun megyei játékosokra épül, megjegyzem, a sorozat selejtezőben mindkét megyétől 4–0-ra, illetve 5–1-re kikaptunk, ezek után merje bárki azt mondani, hogy biztosra mehetünk.
Hír az északi gárda háza tájáról, hogy Bodó Gábor (Ibrány) és Majoros Ádám (Szakoly) csatlakozik ahhoz játékoskerethez, amely Cegéden szerepelt.

A másik ágon Észak-Dunántúl–Dél-Dunánttúl tusakodik egymással. A párharcok győztesei május 16-án találkoznak és döntenek arról, melyik régióválogatott képviselheti Magyarországot az őszi Amatőr Európa-bajnoki selejtezőn.

KM-KT

Címkék: , ,hirdetés