Mert kell egy kennel!

Akt.:
Mert kell egy kennel!
© Illusztráció: KM-archív
Az elhúzódó szilveszteri tivornya után harmadnaposan tért magához Kiss. Felkapta ruháját, majd elindult a városházára, hogy az év első munkanapján szolgálatba álljon. Sosem szeretett dolgozni, így igazán ínyére való volt a téli közmunkaprogram. Most is abban a hiszemben lépdelt fölfelé a hivatal lépcsőjén, hogy ez a nap is eltelik majd valahogy. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.


A polgármester a reggeli eligazításkor azonban előállt a farbával. „Induljatok, és amelyik háznál tartósan láncon van a kutya, a hivatal nevében azonnal büntessétek meg a gazdát” – szólt az ukáz. Kiss megvakarta a fejét. „Na de uram, mi az, hogy tartósan? Bár csendben maradt volna. „Kovács, ha ilyeneket kérdez, a munka nélkül eltöltött hónapjainak száma lesz igazán tartós! – förmedt rá a polgármester. Kiss ekkor elhatározta, egyszer az életben megembereli magát. A hivatallal szemközti kocsmában erőt gyűjtött, majd nyakába vette a községet. A délutáni seregszemlén okkal húzta ki magát: 178 büntetést osztott ki tartós láncon tartás címén, ezzel messze túlszárnyalta közmunkás kollégáit.

Órákkal később fél üveg konyakkal a kezében ténfergett ki a polgármester irodájából Kiss. Minden porcikáját átjárta (az alkohol mellett) a büszkeség. Végre ő is lett valaki. Ezentúl egy kennelgyártással foglalkozó cég felelős vezetőjének mondhatja magát…

– Tarnavölgyi Gergely –


Új törvény: tilos a lánc – Szélnek eresztik hát a kutyákat?

Nyíregyháza, Ibrány – Január első napjától tilos tartósan láncon tartani a kutyákat. “Ellentmondásos helyzetet teremt a törvény, mert ha láncon nem tarthatóak a házőrzők, de az idősebbek a lakásba sem fogják beengedni a négylábú jószágot, akkor mi lesz ezekkel az ebekkel?”
hirdetés