Budapest hírei

2011.04.09. 07:52

Fáradtan, de lelkesen - zarándoklat Esztergomból Budapestre

<p>Fáradtak, de lelkesek a Tétnyi Éva polgármester vezetésével Esztergomból Budapestre tartó "zarándoklat" tagjai. A körülbelül 250 ember reggel fél nyolc körül indult tovább az óbudai Amfiteártumtól a budapesti Szent István térre.</p>

Váczy-Hübschl István, Tétényi Éva sajtósa a Független Hírügynökségnek szombaton reggel azt mondta, hogy egy körülbelül 200 fős csapat kísérte a polgármestert gyalog Budapestre az éjjel. Mindannyian nagyon elfáradtak, de lelkesek - tette hozzá. Egymásban tartották a lelket, ráadásul több helyen is kijöttek eléjük a helybeliek, így például hajnali fél három körül Pilisvörösváron is. Út közben még néhány emberrel kiegészültek és vannak, akik autókkal jönnek Budapestre. Az Amfiteátrumtól körülbelül 250-300-an indulnak tovább. A pesti oldalra a Lánchídon keresztül mennek majd át.

Mint ismert, Tétényi Éva az esztergomi képviselő-testület március 31-i ülésén közölte: álláspontja szerint munkáját tartósan akadályozza, hogy a 15 tagú testületben a 10 fős kormánypárti frakció nem hajlandó az együttműködésre. Emiatt a jövőben csak egyszer hívja össze a testületi ülést, amikor az adósságrendezési eljárásban a reorganizációs tervet kell elfogadni. Bejelentette azt is, hogy az esztergomi fideszes többségű képviselő-testület feloszlatását kéri az Országgyűléstől, és az erről szóló nyílt levelet az őt támogató helyiek kíséretében gyalog viszi Esztergomból az Országházig április 8-án, éjszaka.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!