Meryl Streep meleg szavakkal köszöntötte a Tokiói Filmfesztivált

Tokió – Stephen Frears Florence – A tökéletlen hang című életrajzi drámájával nyílik meg kedden a Tokiói Filmfesztivál. A film főszereplője, Meryl Streep hétfőn meleg szavakkal köszöntötte a japán közönséget és a brit rendezőt is.

Az Oscar-díjas amerikai színésznő sajtókonferenciáján a feminizmus és az amerikai elnökválasztás témáját is érintette, de nem merült el mélyebben a kérdésekben. “Jelenleg munka nélküli vagyok, ezért el tudtam jönni” – idézte a sztárvendéget a Variety.com.

A demokrata elnökjelölt Hillary Clintonnal kapcsolatban, aki egyszer azt mondta, hogy szeretné, ha majd egy filmben Meryl Streep alakítaná, a színésznő elmondta, hogy ez a feladat örömére szolgálna, de egy darabig még várnia kell rá, mert “az igazán nagy tettek még a politikusnő előtt állnak”.

A nők filmes és televíziós munkalehetőségeiről, szakmai egyenlőségéről szólva arról beszélt, hogy a televízió, amelynek komoly nézőtábora van, sok karrieresélyt kínál a nőknek.

A Florence – A tökéletlen hang című filmben Streep egy idős művészetpártoló nőt alakít, a New York-i elit tagját, aki kora ifjúságától operaénekes szeretett volna lenni, és bár hangja nem volt alkalmas erre, jótékony célú rendezvényeken időről-időre válogatott közönség előtt lépett fel. Jenkins ugyanakkor jelentős anyagi támogatást nyújtott magánvagyonából a metropolisz zenei életének.

“Próbáltam megtanulni, hogyan kell megfelelően előadni a filmben szereplő áriákat. Nagyszerű énektanárom volt, aki segített ebben” – mesélte a filmsztár, és hozzáfűzte, hogy még mindig szeretne énekes lenni, de ebben a műfajban nem igazán jó.

A 29. Tokiói nemzetközi Filmfesztivált október 25. és november 3. között rendezik meg.

– MTI –
hirdetés