Mesés a Cantemus sikertörténete

A mesemondó Szabó Dénes karnagy lesz
A mesemondó Szabó Dénes karnagy lesz
Nyíregyháza – Egy fiatal énektanár kezdett el dolgozni 1969 szeptemberétől a nyíregyházi 4. Sz. Általános Iskolában.


Hamarosan megkapta a felső tagozatosok énekkarát, s bár akkor még senki sem sejthette, egy mesébe illő sikertörténet kezdődött el, amely mind a mai napig tart.

Szabó Dénes tanár úr lelkes és fáradhatatlan munkájának köszönhetőn ugyanis hazánkban és a nagyvilágban egyre ismertebb lett a Cantemus Gyermekkórus neve, aztán pedig az iskolai énekkarból kiöregedett tagok részvételével újabb és újabb együttesek alakultak meg.

Szavakkal és dalokkal

Ezt a nem mindennapi sikertörténetet eleveníti fel az a hangverseny, ami április 23-án 18 órakor kezdődik a Cantemus „Mese” című kórusbérletének soron következő előadásaként a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében. Az érdeklődők a kezdetektől egészen napjainkig képet kaphatnak a Nyíregyházi Cantemus Kórus indulásáról, sikereiről, a sokrétű munkásságáról.

A koncerten a mesemondó – ki más is lehetne – Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, aki a létrehozója és máig motorja ennek a közösségnek. Az ő és mesehősei szavain-dalain keresztül elevenedik meg a kóruscsalád története, mindez fűszerezve kis nosztalgiával, humorral és a Cantemusra igazán jellemző, színes, változatos és örömteli, tiszta énekszóval. A koncerten fellép a Cantemus Gyermekkar, a Cantemus Fiúkórus, a Pro Musica Leánykar, a Banchieri Énekegyüttes, a Cantemus Vegyeskar és a Cantemus Ifjúsági Vegyeskar. Vezényelnek: Szabó Dénes és Szabó Soma.

Korlátozott számban jegyek kaphatók még a koncert előtt a helyszínen.

KM
hirdetés