Mestergitár a növendékeknek

Mestergitár a növendékeknek
© Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Egy évig ismét használhatják a mestergitárt a tehetséges fiatalok, közöttük nyíregyházi diákok is.

Az idén is írt ki pályázatot tehetséges magyar klasszikus gitáros fiatalok számára az Eötvös Zeneművészeti Tehetségsegítő Alapítvány. A pályázat célja, hogy tehetséges, de anyagilag hátrányos helyzetben élő magyar fiatalok olyan mesterhangszerhez juthassanak, amely a 2018/2019-es évben segíti zenei fejlődésüket, hozzájárul a koncerteken, illetve a hazai és nemzetközi versenyeken a magas színvonalú szerepléshez, bemutatkozáshoz.

A pályázatnak köszönhetően a világhírű Kohno/Sakurai mestergitár használatát nyerhetik el a fiatalok egy évre.
A pályázatot benyújtó fiatalok meghallgatását az elmúlt vasárnap rendezte meg Budapesten az Eötvös Zenei Alapítvány, s a kuratórium a koncert után hirdette ki, hogy kik is használhatják a következő évben az alapítvány mesterhangszereit. A pályázó diákok között ott voltak a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium jelenlegi és egykori növendékei is, Czakó Erika tanárnő tanítványai.

Mint az eredményhirdetéskor kiderült, egy évre ismét elnyerte a Kohno/Sakurai gitár használatát a ma már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanuló Tokárszky Máté és Nagy Márton, a szakgimnáziumban jelenleg 12. osztályos Girincsi Márton, míg a most 11. osztályos Ádám István és Beri Áron először nyerte el a különleges hangszert.

A Kohno/Sakurai gitárt elnyert fiatalok csapata, közöttük a Nyíregyházán tanult, illetve még tanuló növendékekkel: bal oldalon az első sorban áll Ádám István és Beri Áron, előttük ül Girinyi Márton, a hátsó sorban balról a második (takarásban )Nagy Márton, míg Tokárszky Máté a jobb oldalon elöl ül.

KM

Címkék: , ,hirdetés