Mesterklubban a legjobb szakácsok

Az alakuló ülés résztvevői
Az alakuló ülés résztvevői - © Fotó: Kamara
Nyíregyháza – Szakács mesterklub alakult a kereskedelmi és iparkamarában.

Az idén januárban újabb szakmai mestertagozat alakult a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében – tájékoztatta lapunkat Sütő Péter PR- és kommunikációs vezető, mestervizsga referens.

Segítik a munkájukat

– Ezúttal a szakácsok alakuló ülésére került sor, ahol a Szakács Mester Szakmai Tagozat elnökének Szoboszlai Gyulát választották meg a tagok. Az első ülésen elfogadták az alapszabályt, amelynek célja, hogy a mesterklub tagjai számára tervezett, meghatározott tematika szerint működő, rendszeresen létrejövő fórumot biztosítson. Fontos, hogy segítsék a tagok szakmai továbbképzését, a képzésben tevékenykedő mesterek számára pedig segítsék a munkájuk elvégzéséhez nélkülözhetetlen gyakorlati jártasságok elsajátítását. Az ülésen a 2018-ban várható szakmai programokról, így a hamarosan Napkoron megrendezendő mestervacsoráról is szó esett.

A megyei kamara egyik fontos feladata, hogy az elhivatott szakemberek a mesterklub segítségével fejlődjenek, megismerjék a legújabb technológiákat, módszereket, eljárásokat. A klub tagjai között lehetnek mestercímmel rendelkezők és a gyakorlati oktatásban aktív szerepet vállaló szakemberek, gyakorlati oktatók, iskolai szakoktatók, de cégvezetők is – fűzte hozzá Sütő Péter.

KM
hirdetés