Mezőkövesd, Tiszaújváros: alakuló ülések a jövő héten

A jövő hét második felében a két legnagyobb dél-borsodi városban már megalakulnak a képviselő-testületek.

Mezőkövesden a törvény előírásainak megfelelően tűzik ki a képviselő-testület alakuló ülését – tudtuk meg Tállai Andrástól, a matyóváros újból megválasztott polgármesterétől. A végeredmény jogerőssé válása után megkezdik a tárgyalásokat a bizottságáról, és egyéb lényeges kérdésekről. Az alakuló ülést valószínűleg a jövő hét második felében tartják, pontos időpont azonban még nincs. Ezen az ülésen szeretnének alpolgármestert választani, illetve elosztani a bizottsági helyeket. Mivel a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum jelöltjei valamennyi egyéni választási körzetet megnyertek, biztos többséget tudhat maga mögött Tállai András.

Töretlen támogatás

Tiszaújvárosban az MSZP jelöltjei győztek valamennyi egyéni választókerületben. Ennek megfelelően az újonnan megválasztott polgármester, Koscsó Lajos mögött is megfelelő többség áll majd a képviselő-testületi üléseken.

A közgyűlést a lehető legkorábban megalakítjuk, és már ki is tűztük a dátumát: október 12 – én 9 órakor lesz az alakuló ülés.A támogatottságunk töretlen, minden egyéni választókörzetben – ahogyan a korábbiakban – szocialista jelölt győzött. Tehát megvan az abszolút többségünk, azonban továbbra is konszenzuson alapuló városirányításra törekszünk – fejtette ki Koscsó Lajos, Tiszaújváros új polgármestere.

H.Sz., P.Gy.
hirdetés