Mezőkövesd Zsóry FC: Győzelemmel nagyot dobnának

Akt.:
Mezőkövesd Zsóry FC: Győzelemmel nagyot dobnának
© Fotó: ÉM
Mezőkövesd – Szombaton hazai környezetben küzd a bajnoki pontokért a mezőkövesdiek labdarúgócsapata.

Az NB I-es bajnokság 22. fordulójában 17 órától láthatják az érdeklődők a Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good találkozót. Az otthoniaknak 28, a kieső helyen lévő vendégeknek 23 pontjuk van, így a tét mindkét oldalon jelentős.

Nem csinál nyarat

– Sok minden elmondható erről a meccsről, az viszont semmiképpen nem, hogy ha megnyerjük, akkor eldöntöttük a legnagyobb kérdést – kezdte Kuttor Attila, a sárga-kékek vezetőedzője, majd hozzátette: – Egy győzelem, egy „fecske” még nem csinál nyarat. Fontos volt a múlt hét: Szombathelyen diadalmaskodtunk és fontos ez a hét is, most újra a három pontért indulunk harcba. Amennyiben teljesül a vágyunk, akkor utána szintén sikeres mérkőzéseket tűzünk magunk elé, hiszen profik vagyunk.

A kövesdiek nem sziporkáztak hétközi kupameccsükön, amelyen nem tudtak előnyt csiholni a Haladással szemben – igaz, korábban soha nem látott összetételben futottak ki a gyepre. A szakvezetőtől megkérdeztük, hogy szombaton visszateszi-e a vasi győzőket, mire ezzel a diplomatikusnak nevezhető válasszal rukkolt ki:

Ön szerint hányadik helyen végez a Mezőkövesd Zsóry FC a 2018/2019-es szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

– Nálunk nincs olyan kategória, hogy kezdők és olyan sem, hogy tartalékok. A szemünkben itt mindenki élvonalbeli futballista, ennek szellemében kell viselkedniük. Akiket felküldünk, azoknak kell megoldaniuk a napi feladatot. A sokak által felforgatott Mezőkövesdnek nevezett kupacsapattal ellentétben én máshonnan közelítem meg a szombati bajnoki csatát: reményeim szerint teljesen másképpen alakul majd a játékunk és főleg az eredményességünk, mint az MK-meccsen. Szerdán este az úgynevezett előre játékban és a helyzetek kidolgozásában keveset mutattunk, ez a koreográfia nem ismétlődhet meg. Egyébként is észnél kell lennünk, hiszen a Kisvárda erőssége az, hogy hat mérkőzés óta veretlen. Éppen most jött el az ideje annak, hogy valaki megállítsa, és hiszem: ez a „valaki” a Mezőkövesd Zsóry FC lesz. A szabolcsiaknak a tabellán elfoglalt helyüktől függetlenül erős csapatuk van, rengeteg külföldi légióst vonultatnak fel. Tisztában vagyunk azzal, hogy mindent el fognak követni annak érdekében, hogy meghosszabbítsák élvonalbeli tagságukat, de mi is a pályán leszünk. Jó előjel, hogy amikor náluk jártunk, 2–1-re nyertünk, ebből persze nem lehet kiindulni.

Riválist kapott

A napokban igazolt Eperjesiről is megkérdeztük Kuttor Attilát, aki így vélekedett a Diósgyőrtől érkezett labdarúgóról:

– Jó játékosnak tartjuk, és most olyan helyzet adódott számunkra, hogy leigazolhattuk. Eddig csak Farkas D. volt az egyetlen klasszikus értelemben vett jobb oldali védőnk, Dani most riválist kapott. Mint minden klubnak, nekünk is az a célunk, hogy minden posztra két bevethető emberünk legyen, ugyanis az egészséges versenyhelyzet jótékony hatást gyakorol a teljesítményekre.

Jött és ment

Ami pedig a létszámot illeti, erről Tóth László szakmai igazgató formált véleményt:

– A miénk az egyik legszűkösebb NB I-es keret. Máshol többnyire huszonhatan-huszonnyolcan vannak, mi csak huszonnégyen. Azoknak mondom, akik ezt sokallják: két fronton kell helytállnunk, közben jöhetnek betegségek, sérülések, eltiltások.

Mezőkövesd vs. Kisvárda - Mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Nem csak érkező, távozó is akadt a „matyóknál”: a Paksról nagy reményekkel érkezett Szakály D. gyakorlatilag labdába sem rúgott Mezőkövesden, ezért szerződést bontottak vele, a középpályás szabadon igazolható játékosként kereshet csapatot magának.

A hazaiaknál csak Szeles bajlódott sérüléssel, de valószínűleg még nem kap szerepet. Farkas D., Tóth B. és Iszlai pedig a jövő héttől már minden bizonnyal teljes értékű harcosként bővíti a szakvezetés választási lehetőségét.

ÉM-KT


Labdarúgó NB I.: a hét végi menü

A 22. forduló programja, február 23. (szombat)

17.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good
17.00: Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC
17.00: Újpest FC – Diósgyőri VTK
17.00: Mol Vidi FC – Szombathelyi Haladás
17.00: Paksi FC – Debreceni VSC
19.30: Budapest Honvéd – MTK Budapest


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Silye (Eperjesi), Pillár, Szalai A., Vadnai – Meskhi (Pekár), Bertus – Molnár G., Cseri, Vajda S. – Drazic.
hirdetés