Meztelenül fürdőző nőket filmező buddhista szerzetest ítéltek el Kambodzsában

Egy évig tartó börtönbüntetésre ítéltek Kambodzsában egy buddhista szerzetest, aki több száz meztelenül mosdó nőt filmezett le egy pagodában – közölte szombaton az ítéltet hozó bíró.

A 37 éves lesifotós szerzetes a kambodzsai fővárosban lévő templom fürdőjében kapta le a meztelen nőket, majd a felvételeket továbbadta. A buddhista szerzetest még júniusban tartóztatták le, miután egy 23 éves nő feljelentést tett a rendőrségen, közölve, hogy mobiltelefonokon keresztül terjesztenek emberek videofelvételeket a pagoda szent vizében meztelenül mosdó nőkről. Később még három nő is panaszt emelt a szerzetes ellen a bíróságon, így a férfi még további perekre számíthat. Letartóztatása után megfosztották vallási címétől.


Egy év börtön a szerzetesnek

A Net Khai néven azonosított szerzetest pénteken ítélte egy évig tartó börtönbüntetésre az ügyével foglalkozó bíróság, pornográfia készítése és terjesztése miatt. A 37 éves szerzetes több mint hatszáz nőt filmezett le titokban. A börtönbüntetés mellett kétmillió kambodzsai rieles (százezer forint) pénzbüntetéssel is sújtották, valamint tízezer dolláros (kétmillió forint) kártérítést kell fizetnie a feljelentést tett nőnek.

– Független Hírügynökség –
hirdetés