Mi a Kossuth tér titka?

Továbbra sincs egyezség a rendőrség és a Kossuth téri tüntetők között. Valami féle magasabb szintű energiabuborék lehet ott, vagy csak ennyire csóri a magyar, hogy ez az egy tere van?

A rendőrség lezártnak tekinti az egyeztetéseket – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Garamvölgyi László az ORFK szóvivője, a tüntetők viszont azt állítják, még nem fejeződtek be a tárgyalások.

Lassan nem múlik el híradás a nevezett terület említése nélkül, pedig nem ezoterikus bioenergia központ, nem aranybánya és olajat sem rejt a tér díszburkolata alatti talajréteg.

Megy a harc a térért, egyesek hosszú hetek óta tüntetnek rajta, mások csak szeretnének, az egyik csapat nem engedi az elszeparálást a másik csapattól, de nem hajlandó egy helyen demonstrálni és ünnepelni, és nekik is, és mindenkinek is, igenis joguk van ott tűntetni.
Ha baj van és az ember végső elkeseredésében az utcára vonul, ha nem a Kossuth térre megy, már nem is komoly szándékú demonstráló.Sokat megélt már a tér, a tizenkilencedik század első felében még szemétlerakóként funkcionált. Mai neve 1927-től, az első Kossuth-szobor felállításától datálódik. Több százezren elférnek itt, a Parlament főkapujával szemben pedig a századforduló Budapestjének legszebb palotasora nyílik. Parkjának egy-egy része történelmi korok mementója: ilyen az országzászló és a forradalmi áldozatok öröklángjának környéke, a halála 200. évfordulójára készült II. Rákóczi Ferenc-szobor és az 1956-os sortűz áldozatainak jelképes sírja.
hirdetés