Mi lenne a legjobb módszer az igazolatlan hiányzások büntetésére?

Mi lenne a legjobb módszer az igazolatlan hiányzások büntetésére?
Nyíregyháza – Az újfehértói Kovács Zoltánnak kettős érzése van a jelenlegi szabályozással kapcsolatban. – Valamit tenni kell, hogy csökkentsék az igazolatlan hiányzások számát, ugyanakkor nem biztos, hogy a családi pótlék megvonása a legjobb megoldás, emiatt nehéz helyzetbe kerülhetnek a családok.

Dengi Petra egyetért a mostani módszerrel. – Sokszor látok iskolaidőben csellengő tanulókat, nekik nincs ugyanolyan joguk a családi pótlékra, mint azoknak, akik rendesen tanulnak – válaszolta kérdésünkre a nyírszőlősi diák.

Dengi Petra

– A hiányzás nagyrészt a szülők felelőssége, rajtuk múlik, hogyan áll hozzá az iskolához a gyerek – fejtegette a ramocsaházi Tóth Ágota, miért tartja megfelelő eljárásnak a családi pótlék megvonását.

Tóth Ágota

Földvári Balázs szerint pót­oktatásra kellene kötelezni a sokat hiányzókat. – A mostani szabály túl engedékeny, szerintem már tíz igazolatlan hiányzás után szankcionálni kellene – tette hozzá.

Földvári Balázs

Piszár András teljesen jogosnak tartja a megvonást. – A pénz mindenek felett áll, ezért hatékonyabb módszert el sem tudok képzelni – mondta a nagycserkeszi amatőr festőművész.

Piszár András

– A megvonás teljesen jogos, hogy hatásos-e, az már más kérdés – vélekedett Balogh László.

Balogh László

KM-HP
hirdetés