Mi lesz az élhető várossal?

Levélírónk, Lentvorszky Szilárd elsősorban a közösségi közlekedés fejlesztését hiányolja a Bencs Tervből.  

„Nagy érdeklődéssel olvastam a Bencs-tervhez kapcsolódó véleményeket, mivel olyan nagy jelentőségűnek tartotta a város, amely átalakítja Nyíregyházát. Én is reménykedtem benne, hogy a szokásos problémák feszegetésén túl, azokra a megoldási javaslatok kevésbé lesznek középszerűek, mint amilyenek szoktak lenni nálunk, de a reményem szertefoszlott, amikor a tervet részletesen elolvastam. Nagyon sok kérdőjel maradt bennem. Természetesen jó és hasznos elgondolásokat is tartalmaz a Bencs-elképzelés, amiről nem szabad elfelejtkezni. Például gondoljunk csak a Sóstón megvalósítandókra, a műjégpályára és általában a turizmussal kapcsolatos javaslatokra.

De szinte szó sem esett a közösségi közlekedés fejlesztéséről, csak a bokortanyákat érintően született javaslat. Mi lesz az élhető várossal, amit a terv készítői elképzeltek, mi lesz a harmóniával és racionalitással, ha a közlekedésfejlesztés parkolóház és kiskörút építésekben merül ki?

Úgy vettem észre, hogy a terv készítői megelégednek a jelenlegi tömegközlekedéssel, ami ebben a városban van, persze miért ne tennék, mikor úgy sem használják.

Szó nem esett egy saját városi tömegközlekedési társaságról, eszközcseréről, a meglévő autóbuszhálózat reformjáról és sorolhatnám.

Mintha nem is ugyanabban a városban élnénk! Engem ezért nem mosolyogtatott meg a Bencs-terv.”

– Zajácz D. Zoltán –
hirdetés