Mi leszel, ha nagy leszel? – A pályaválasztás fontosságának korábban kell beépülnie a diákok tudatába

A fiúk az autószereléssel is megismerkedhettek a pályaorientációs napon
A fiúk az autószereléssel is megismerkedhettek a pályaorientációs napon - © fotó: iskola
Kótaj – Ma még biztos, stabil környezetben teszik a dolgukat a kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanulói.

Bemutatók

Minden segítséget megkapnak pedagógusaiktól ahhoz, hogy arra is rájöjjenek, merre tovább.

Nem csak fizikai, hanem lelki síkon is meg kell találni a helyüket egy sikeres élet megteremtéséhez.

Éppen ezért nem elég a “Hogyan tovább, merre tovább?” kérdésre nyolcadikban elkezdeni a válasz keresését, a pályaválasztásnak sokkal korábban be kell épülnie a diákok tudatába. Ebben nyújtott segítséget a napokban megtartott pályaorientációs nap.

Az alsó tagozatos gyermekek szakmákkal kapcsolatos ismereteit színes, élményszerű, koruknak megfelelő játékokkal mérték fel és bővítették tanáraik. Puzzle, betűkirakó, párkereső, színező szerepelt a palettán, a LEGO-házak, járművek építése a fantáziájuk mellett a kreativitást és kézügyességet is fejlesztette.

Az évtizedek óta kedvelt “Amerikából jöttem, mesterségem címere” kezdetű játékot a mai kor kisdiákjai is olyan lelkesedéssel játszották, mint egykoron tették azt pedagógusaik. Az 5-8. évfolyam diákjait több helyszínen is várta elméleti és gyakorlati bemutató. A fiatalok megismerkedhettek az autószerelés, a virágkötészet, a szabás-varrás, az állattartás fortélyaival.

A mesterségek izgalmas világa után belső világukat térképezhették fel egy önismereti teszt segítségével, majd a jövő generációjaként fantáziájukra támaszkodva megálmodhatták s papírra vethették a jövő munkahelyét.

A gyermekek nagy buzgalommal és kíváncsisággal végezték a feladatokat, lelkesen bővítették ismereteiket. Reméljük, ez a nap újabb lépést jelent a hivatásuk megtalálásához vezető úton – írták lapunknak az István Király Baptista Általános Iskola pedagógusai.

KM
hirdetés