Mi lett velük?- Eltűnt királynők nyomában Bakos Blanka

Mi lett velük?- Eltűnt királynők nyomában Bakos Blanka
Sokan kezüket-lábukat törik, hogy a média kereszttüzébe kerülhessenek, zsírleszívásra járnak, átszabatják az arcukat, meghívás nélkül érkeznek rendezvényekre, bevállalnak hamis kapcsolatokat, levetkőznek, tehetség nélkül énekelnek, vagy évente adnak ki magukról naptárt.

Másokra felfigyel a világ, szeretettel fogadja őket, igazi sikereket aratnak, mégis egy nap elvonulnak a szemünk elől, eltűnnek nyomtalanul. Mi lett velük ennek járunk utána.

A lakótelepen kezdődött minden

Képzeljünk el egy barna hajú csöndes kislányt, aki nagymamája udvarán a homokba rajzol, beszél a tyúkhoz, kacsához, simogatja a macskát, inni ad a kutyának, de titkon egy pónit szeretne. Nagyjából ilyen lehetett Bakos Blanka, akinek titkos vágya nem teljesülhetett, mert a lakótelepi panel nem olyan mint a nagyi udvara, ott nem tarthat az ember pónit, nem kötheti ki a konvektorhoz. Ahogy cseperedett, a zárkózott bakfisból gyönyörű szépség vált, de titkáról a világ nem tudott semmit.

A megyében már bizonyított

Az ismertséghez vezető úton az első lépés egy kudarccal végződött szépségverseny volt. Másnak talán megismételhetetlen siker lett volna a Kelet-Nyugat EXPO-n a harmadik hellyel járó második udvarhölgyi cím, de egy büszke, szép, és sikerre vágyó ifjú számára inkább csalódás és kihívás egyben. Blanka nem csak vágyta a sikert, de mindent meg is tett érte, a szépségiparban nincs lazítás. Odaadóan készült, és a következő megméretésen a Miss Júlia versenyen már az ő fejére tették a koronát. A következő állomás a Kárpát medence szépe verseny, ahol már esélyesként indult, és csak kicsivel szorult a második helyre.

Családja nevezte be a nagy megmérettetésre

Megint összeszedte minden erejét, és edzett, készült, a Magyarország szépe versenyre. A területi döntőt megnyerte, de a versenyt valamiért nem folytatták, így nem derült ki, hogy Blanka ülhetett-e volna a trónra. Talán már meg is elégelte a rivaldafényt, hiszen játszott egy kis költségvetésű filmben is, szerep jutott neki országos boksz gálán, de ő titkon még mindig egy árnyas fa alatt szeretett volna felnyergelni egy paripát, és száguldani rajta. Nagy kihívás, és nagy pénz járt annak, aki megnyeri a megyei tv Miss Kölcsey versenyét. Ide Blankát édesapja nevezte be, és Blanka kitartóan végig csinálta a vetélkedőt, így ő kapta a királynői koronával járó 1 millió forintot. Mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni, Blankában fel sem merült, hogy elinduljon a Miss Universe Hungary versenyen, a nővére szólt a szülőknek, ők meg tudtán kívül nevezték be az addigra már megye szerte ismert szépséget. A fárasztó sorozat miatt félbe kellett hagynia tanulmányait, de a sok lemondás meghozta gyümölcsét, az évkönyvekbe kitörölhetetlenül az került, hogy Miss Universe Hungary királynője Bakos Blanka.

Mindenhol jó, de legjobb otthon

Szorítottunk érte, mert az országot képviselte a világversenyen. A hosszú, gyűrű göndör hajú, egzotikus szépség még soha nem járt az országhatáron túl, és most egy másik kontinensre kellett utaznia, Közép-Amerikába. Nem tudta otthon érezni magát az idegen földön, alig várta, hogy hazaérjen, és eldöntötte, ezzel vége a szépségipari kalandozásoknak. Eltűnt a rajongók, a korábban soha nem látott ismerősök, alkalmi hódolók elől, eltette a smink készletet, szekrénybe zárta a magas sarkút, és élte, élvezte a fiatalok életét. Ekkor jött el a nap, amikor álmai beteljesedhettek. A titokról, ami 2 éves kislányként vésődött szívébe most hullt le a lepel, lovagolni tanult.

Mit gondolnak, meddig juthat? Ismerve kitartását, és azt, hogy ezt a pályát élvezettel tanulja, reménykedhetünk, hogy ugyanúgy királynői koronával teljesíti be, mint azt a másik pályát, amire már csak videó felvételek, fotók, elzárt ruhák, ajándékok emlékeztetik. Hamarosan már az újságok sport rovatában találkozunk a nevével, és akkor tudni fogjuk, nem tévedés, a gyönyörű lovas hölgy az a Bakos Blanka
hirdetés