Helyi közélet

2016.08.31. 11:19

Együtt nyaralt sérült, egészséges

Nyíregyháza - A fiatalok megismerkedhettek a pannonhalmi apátsággal is.

Nyíregyháza - A fiatalok megismerkedhettek a pannonhalmi apátsággal is.

Többféle táborban pihenhettek a nyáron a diákok, azonban a Mentor Alapítvány szervezte programsorozat mégis egyedülálló volt.

– A másság elfogadása jegyében olyan táborokat szerveztünk, amelyeknek célja a másság elfogadása, egymás megsegítése volt az integráció jegyében. Ebben a munkában a Ridens Szakképző Iskola növendékei és a Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola tanulói vettek részt – tájékoztatta lapunkat Ágoston László, az alapítvány alapítója.

A két középiskola egy-egy diákja, Ádám Tünde és Orbán Enikő így emlékezett vissza azokra a feledhetetlen napokra:

– Kellemes időben az egyik augusztusi vasárnap indultunk el a Magas-Bakonyba, Borzavár Szépalmáskert Erdei Iskola táborába. A tábor ideje alatt csodálatos tájakkal ismerkedtünk meg. Megnéztük a cseszneki vár értékeit, és a magasból láttuk a Bakony gyönyörű vonulatát. Megnéztük a Római fürdő vízesést is, ami csodálatos volt. Az élménybeszámolót Moca Wanessa és Oláh Bence folytatta: – Nagyszerű időt fogtunk ki a balatoni fürdésre, majd utána következett az igazi megmérettetés, a sümegi vár bevétele. A sok látnivaló mellett íjászbemutató is várt ránk. Szép élményekkel gazdagodtunk.

– Enyhült az idő, és egy kirándulásra éppen megfelelő volt, így tettünk egy nagyszerű hajókirándulást Balatonfüred és Siófok között. Mindezek mellett megismerkedtünk Pannonhalma nevezetességeivel is – jegyezte meg Szuhánszki Mihály és László Bettina.

Mindenki fontos

Ágoston László, a Mentor Alapítvány alapítója így összegezte az esélyteremtő tábort: – A táborban eltöltött 8 nap megerősítette azt a gondolatot, hogy mindenki fontos és együtt vagyunk igazán értékesek és egészek. Továbbra is szeretnénk folytatni az elkezdett táborprogramot. Az idén is számos cég – Magyar Nemzeti Bank Alapítvány a Közjóért, E–ON Hungária Zrt., Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., MVM Partner Zrt., Marso Kft., Vagép Zrt., Mantar Kft., Tóth – Föld gép Kft., Aramix Kft., Michelin Hungária Kft. és a Móréker Kft. – segített abban, hogy a sérült és ép diákok ingyen, gondtalanul eltölthessenek a táborban egy hetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában