Micsoda fordítás a magyarok és az idegek meccsén

Nyíregyháza – Fucsovics Márton már vesztesnek látszott, de nem adta fel, és Balázs Attilán át jutott a négy közé.


Tenisz. Azt azért sejteni lehetett, hogy szemben az első két fordulós mérkőzésével, ezúttal nem 6:1, 6:1 vagy éppen 6:1, 6:2-es szettekkel fog továbblépni Fucsovics Márton (117. a világranglistán), aki profi karrierje során először találkozott ATP-challengerversenyen honfitársával. Balázs Attila (167.) pedig legendásan nagy küzdő, a salakon különösen otthonosan mozog, és a péntek esti genovai negyeddöntőben sem volt rest ejtegetni, majd utáni átemelni a labdát ellenfelén.

Az első két bréklabda Balázsé volt, azokat Marci hárította, amikor pedig ő jutott adogatáselnyerési esélyhez, az egyben már szettlabda is volt 5:4-nél, de parlagon maradt az esély. A tie-break elején Balázs Attila meglógott, ami elég volt ahhoz, hogy szettelőnyhöz jusson. A második játszma aztán már a nyíregyházi teniszező kénye-kedve szerint alakult, két brékkel 4:0-s előnyre tett szert, amit végig tartani tudott, és 6:2-vel egyenlített.
A döntő felvonásban Balázs Attila ugrott meg 4:0-ra, ráadásul az ötödik gémért szerválhatott. Marci a következő játékban megfelezte a brékhátrányát, majd 5:2 után zsinórban három gémet nyerve egyenlített. Sőt, Balázs Attila következő adogatójátékát is elvette (15-30-nál valami elképesztő módon érte el a honfitárs „ezredik” háló mögé löbbölt labdáját, és ütötte azt védhetetlenül a sarokba), és 6:5-nél a meccsért szerválhatott. A 15-15-ös állásnál bemutatott és Marci által megnyert labdamenet után mindketten a térdükön jártak, aztán még volt vagy két ilyen menet, amikor Balázs Attila emelgetett, Fucsovics Marci meg az ereje végeztéig püfölte a kellemetlenül érkező labdát. Végül két bréklabdát hárítva, a harmadik meccslabdát értékesítve zsinórban az ötödik gémet is megnyerte Marci, vele együtt a 2 óra 38 percen át tartó meccset 6:7 (4–7), 6:2, 7:5-re.

KM-BT
hirdetés