Miért érdemes linképítésről gondoskodnunk?

Miért érdemes linképítésről gondoskodnunk?
A linképítés egy folyamat, amelyet a keresőoptimalizálásban használunk, mikor egy tudatos stratégia mentén próbáljuk a linképítéssel elérni, hogy a lehető legtöbb releváns, hiteles link mutasson a weboldalunkra.

A megfelelő stratégia kiválasztásához és megvalósításához érdemes egy keresőoptimalizálási ügynökség segítségét kérni, mert szakemberrel sokkal nagyobb eséllyel hozhatunk jó döntéseket a megfelelő linképítési stratégia terén.

A keresőoptimalizálás (SEO) három alappillére

A keresőoptimalizálás az angol szóból ered: Search Engine Optimization vagy röviden SEO. A SEO egy folyamat, mert használatával elérhető, hogy egy megfelelő stratégia mentén haladva a weboldalunk a találati listákon egy előkelő helyet foglaljon el. A SEO egy módszertan is egyben, mert megvannak a lépései, aminek mentén haladva jó esélyünk van arra, hogy a weboldalunk nagy mennyiségű látogatóra tegyen szert.

A keresőoptimalizálás három nagy területe a:

  • Technikai SEO
  • On-site SEO
  • Off-site SEO, ami a linkek számát és azok minőségét határozza meg, vagyis esetünkben ezt fejtjük ki bővebben

Mikortól számít a linképítés?

Ennek időpontját pontosan meghatározni nem igazán lehet, de valahol a 90-es évek végére tehető, hogy bevezették a “linknépszerűség” mérését a keresőmotorok működésében. Ez azt jelentette, hogy minden link felért egy szavazattal, vagyis minél több belinkelt oldalad volt egy adott weblapon, amit meglátogathattak az emberek, annál több “szavazatod” volt. Az már nem számított, hogy minőségi információ nem rejtőzött a belinkelt oldalak mögött.

A linképítés logikája a mai napig él, annyi változott, hogy a link mennyisége helyett a linkek minőségét osztályozza a keresőmotorok többsége. Persze Európában és Magyarországon leginkább a Google-ről érdemes nyilatkozni, mivel a keresések nagy része itt történik. A találati listát így nem lehet mesterséges technikákkal manipulálni, így a linképítés egy minőségi munka, aminek évről évre nagyobb szerep jut a SEO területén. Sőt, bátran kijelenthetjük, hogy minőségi linképítés nélkül nincs sikeres keresőoptimalizálás, vagyis, ha nincs energia belefektetve a linképítési stratégiába, a közepesnél sem érünk el jobb eredményt weboldalunkkal a találati lista versenyében.

A linképítés hasznossága fontos! Üzenet a szkeptikusoknak

Nagyon sokan azt állítják, hogy már nincs a linképítésnek akkora jelentősége, de ez azért nem teljesen van így. Ezt azért állíthatják, mert ami korábban működött, annak nagyon sok esetben ma már büntetés a következménye, így félnek a linképítéstől. Pedig csak annyi változott, hogy nagyobb munkát kell ráfordítani a linképítés stratégiájára. Amit, ha magunk nem győzünk, mert túl sok munkával jár (ami tény), akkor bízzunk meg egy szakértő, keresőoptimalizálásban jártas csapatot, hogy alkossanak helyettünk egy stratégiát, aminek mentén felépíthetjük a SEO ezen lépcsőfokát.

– PR cikk –

 

Címkék: ,hirdetés