Miért olyan kicsi az ókori görög szobrok pénisze? (18+)

Akt.:
Miért olyan kicsi az ókori görög szobrok pénisze? (18+)
© Fotók: wikipedia / getty
Sokakban felmerült már a kérdés: Oké, itt van Dávid, tökéletes, izmos, szép a teste, de akkor miért olyan apró a… Nos, egy történész, Ellen Oredsson megmagyarázta a blogján, hogy miért olyan kicsi az ókori görög férfi-szobrok férfiassága.

A történész először is leszögezi, hogy a szobrokba öntött figurák pénisze, nos, épp puha állapotban leledzik, és így viszonylag nehéz eldönteni róluk, hogy nagy, vagy nem nagy.

Ugyanakkor be is ismerte, hogy végülis nem tévednek az emberek, amikor kicsinylik a görög szobrok férfiasságát, hiszen változnak a szépségideálok az idők alatt, az ókori Görögországban tényleg inkább a kicsit preferálták.

“A hosszú péniszt általában különböző, nem kívánatos karakter-jegyekkel párosították akkoriban: a bolondozással, a vággyal, sőt, a csúnyasággal.”

Íme egy kevésbé pozitív figura, egy szatír:

szatir

“Ugyanakkor a görög ideál a racionális, intellektuális ember volt. Ez persze nem azt jelentette, hogy a szexuális vágyat elutasították, a pénisz apró mérete viszont azt sugallta, hogy a férfi még szex közben is józanul és logikusan gondolkodik.”

Szóval ha valakinek kicsi a pénisze, ne essen kétségbe. Csupán 2500 évvel korábban kellett volna születnie…

Forrás: metro.co.uk
hirdetés