Miként megy a meggy?

Miként megy a meggy?
Az időjárás mellett a megfelelő szakmai hozzáértés is szükséges a jó minőségű meggy megtermeléséhez.  video

Már szedik a korán érő meggyeket, és a felvásárlási ára is jónak bizonyul. Azonban az idei időjárási körülmények nem igazán kedveztek a meggytermelőknek. A hosszú hideg tél is okozott kisebb-nagyobb károkat a gyümölcsfákban, a nagyon rövid tavasz és a csapadékos nyár is nehezítette a termelők kórokozók és betegségekkel szembeni munkáját. – mondták el a szakemberek a kedden


A meggy felvásárlási ára
– Első osztályú szárral szedett:
120 és 150 forint között

– Ipari szár nélkül szedett: 100 és 150 forint között.

Nyírbogdányban rendezett szakmai bemutatón, amelyet egy jelentős műtrágya forgalmazó vállalat helyi képviselete szervezett. Az elmúlt évhez képest nagyobb mennyiségű meggy várható ebben az évben, és a legnagyobb export piacunknak számító Németország már érdeklődik a meggyünk iránt.  Igazán jó minőségű gyümölcsöt ebben az évben az eddigi tapasztalatok alapján leginkább azok tudtak termelni, akik befektettek a megfelelő gépekre, berendezésekre, és növényvédő szerekre.

– A nálunk megtermelt meggy közel 80 százalékát Németországba exportáljuk, ahol azt magvazás után konzervként, vagy befőttként értékesítik. A szezon kezdetén, azaz most még viszonylag magas a felvásárlási ára a gyümölcsnek, és reméljük, a későbbiekben sem esik majd 100 forint alá – mondta Guti Rudolf gyümölcsfelvásárló.

– Kiss Béla –
hirdetés