Miként segítené a jég áldozatait?

Miként segítené a jég áldozatait?
Nyíregyháza – Dr. Pappné Máté Tóth Ildikó szerint a biztonságos otthon a legfontosabb, különösen ott, ahol sok a gyerek. – A jégverte házak helyreállítását adománygyűjtésből lehetne megoldani – mondta.

– Ideiglenesen önkormányzati épületekbe kellene költöztetni azokat, akiknek nincs tető a fejük fölött – válaszolta kérdésünkre a kemecsei Mészáros Renáta, aki maga is került már hasonló helyzetbe: amikor leégett a házuk, szolgálati lakásba költöztek, amelynek az összes ablakát betörte a 2009-es jégeső.

Mészáros Renáta

Barátnője, a nyírderzsi Müller Judit a mezőgazdasági károk enyhítésére koncentrálna: – Szerintem a jégeső áldozatainak nagy szükségük lenne kedvezményes vagy ingyenes palántákra.

Müller Judit

– Ilyen helyzetben minden segítség jól jöhet, például a tartós élelmiszerek is – vélekedett Kulánda Emese, aki ismerősei beszámolójából tudja, milyen rémisztő egy, a keddihez hasonló természeti katasztrófa.

Kulánda Emese

Gáspár Miklós Dániel az összefogásban látja a megoldás kulcsát: – A közelben lakók együtt sokkal hamarabb kijavíthatnák a tetőket és elültethetnék a palántákat.

Gáspár Miklós Dániel

A nyíregyházi Juhász Adél ugyancsak a pénz és egyéb adományok gyűjtését tartja a leghatékonyabb segítségnek.

Juhász Adél

KM-HP
hirdetés