Miklós Edit ismét sílécen

Budapest – Januári balesetét követően ismét havas edzést végzett Magyarország legjobb alpesi sízője, Miklós Edit.

“Jól sikerült az első sízésem. Kontrollált tempóval csúsztunk, mindig figyelve a helyes technikára, pozíciótartásra! A térdem nagyon jól reagált az első napra, különösebb fájdalmat nem éreztem – mondta Miklós Edit, hozzátéve, hogy stabilnak érezte a térdeit, ráadásul a jobb lábán térdortézist használ, hogy még biztonságosabb legyen a síelés.

“Nagyon meg voltunk elégedve az első síedzéssel, a tervünk az, hogy fokozatosan növeljük a tempót és a terhelést” – folytatta.
A magyar szövetség szerdai beszámolója szerint a lesiklásban olimpiai hetedik helyezett versenyző a héten vezetőedzőjével, Stefan Abplanalppal a Saas-Fee gleccseren készül. Stark Márton szövetségi kapitány irányításával a magyar válogatott csapat – többek között Tausz András, Tóth Zita, Kékesi Márton – együtt edz Miklós Edittel és Samsal Daliborral a svájci helyszínen.

A csíkszeredai születésű Miklós Edit – aki kétszer állt már dobogón világkupaversenyen – január 15-én az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló verseny edzésén nagyot esett. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy a jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok.

Az alpesi sízők világkupa-sorozata október végén rajtol, december elején rendeznek először gyors számokat, amelyen már Miklós Edit is rajthoz áll a kanadai Lake Louise-ban. A phjongcshangi téli olimpia február 9-én kezdődik.

– MTI –
hirdetés