Kézilabda

2020.07.02. 07:48

Ebben az évben is jó kezekbe került a díj

Már az óvodában is kézilabdázott a díjazott játékos.

Varga Fruzsina és Hadobás István, a Kölcsey DSE edzője

Forrás: Iskola

A nyíregyházi Kölcsey DSE-ben továbbra is ápolják leghíresebb sportolójuk, a 2005-ben elhunyt Kulcsár Anita emlékét. Az egyesület az iskola vezetésével karöltve díjat hozott létre, amelyet a kézilabdacsapat azon játékosa kap meg, aki négy éven keresztül kimagasló sportteljesítményt nyújtott és a tanulásban is élen járt. A díjazott az emlékplakett mellett pénzjutalomban részesül, neve pedig felkerül a díszzászlóra. Az idei évben a Kölcsey Ferenc Gimnázium ballagási ünnepségén Varga Fruzsinát, a csapat kapusát érte ez a megtiszteltetés.

Varga Fruzsina és Hadobás István, a Kölcsey DSE edzője
Fotó: Iskola

Egyenes út a Kölcseybe

– Nagyon jólesett, hogy rám gondoltak, Kulcsár Anita nemcsak az itt játszóknak, hanem a máshol kézilabdázóknak is méltán lehet példaképe, sajnos, pályafutása nem tudott kiteljesedni korai halála miatt – fogalmazott Varga Fruzsina.

A frissen díjazott kézilabdázó meglepően korán kezdett el rendszeresen sportolni.

– Már óvodáskoromban is kézilabdáztam Hajdúnánáson, más sportág szóba sem jöhetett, hiszen minden barátnőm ezt a sportágat választotta – mesélt a kezdetekről Fruzsina. – Az általános iskolában is végig kéziztem, így egyértelmű volt, hogy középiskolai tanulmányaimat a Kölcseyben folytatom. Hadobás tanár úr már korábban felfigyelt rám, hetedikes koromban csábított a csapatba, de ez az utazási nehézségek miatt nem jött össze.

Fruzsina először mezőnyjátékos volt, különös oka van, hogy végül mégis a kapuban kötött ki.

– Nem szerettem futni, ezért azt mondták, hogy álljak akkor a kapuba. Ott ragadtam, és idővel megkedveltem ezt a posztot – mesélte nevetve.

Új csapatában emlékezetes volt a bemutatkozás.

– Az általános iskola befejezése után nyáron már a Kölcseyvel vettünk részt egy strandkézilabda-kupán, amelyen engem választottak meg a legjobb kapusnak.

Varga Fruzsina a Budapesti Corvinus Egyetem angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás szakán folytatja tanulmányait, de szeretett sportágától és a csapattól nem szakad el teljesen.

– Megbeszéltem tanár úrral, hogy ugyan az edzésekre már nem tudok majd járni, de ahogy időm engedi, a mérkőzéseken továbbra is a csapat rendelkezésére állok.

– Varga Fruzsina végig kiemelkedően teljesített a pályán, emellett a tanulmányi munkája is példás volt, így idén is méltó helyre került a díj – fogalmazott Hadobás István, a Kölcsey DSE edzője.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában