Sport

2018.02.23. 09:12

Kisvárda Master Good - Várdai vágy: jónak kell lenniük

Kisvárda - A Magyar Kupában bravúros győzelmet arató Zalaegerszeg az első idei bajnoki ellenfele az NB II-es futballcsapatnak..

Kisvárda - A Magyar Kupában bravúros győzelmet arató Zalaegerszeg az első idei bajnoki ellenfele az NB II-es futballcsapatnak..

A másodosztályú mezőny második feléhez tartozó csapatok vitézkedtek hétközben a Magyar Kupában, hiszen a 12. helyen álló Dorog nyert (2–1) Debrecenben, a 16. Siófok ikszelt (2–2) a bajnoki címvédő Honvéddal, a 14. Zalaegerszeg pedig legyőzte (1–0) a Puskás Akadémiát. Ezzel mintha azt akarták volna jelezni, hogy az NB II-es élcsapatoknak sem lesz könnyű dolguk ellenük a tavasszal, így a vasárnap épp a ZTE otthonában rajtoló, az ősz után feljutásra álló Kisvárda Master Goodnak sem.

– A kupának ez a sajátossága, más országokban is előfordulnak meglepetések, és azért ne feledjük, ezeknek a meccseknek lesznek visszavágói is – reagált a felvetésre Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Ezzel együtt tisztában vagyunk vele, hogy nehéz szezon elé nézünk, minden ellenfelet komolyan kell vennünk. Fontos a jó kezdés, amiatt is, hogy lendületet vegyünk és persze nem kellene nyakunkra engedni a riválisokat sem. Képesnek tartom a csapatot arra, hogy a két idegenbeli meccsel, tehát a zalaegerszegivel és a gyirmótival is jól induljunk. Négy új játékosunk van, úgy ítélem meg, hogy erősödött a keret, és jónak kell lennünk a tavasszal is.

A hazai pályán 1–0-ra legyőzött ZTE az az NB II-es csapat, amelynél talán a legtöbb változás történt a télen. Nemcsak a játékoskeretben, a szakmai stábban is, hiszen szakmai igazgatónak érkezett Vácról Horváth Károly, a vezetőedző pedig a Haladásból valamint Dunaújvárosból ismert Artner Tamás lett.

– Miután kedden kupamérkőzést játszott a Zete, nagyjából láthattuk, hogy milyen összetételű csapatra számíthatunk ellene – így Kondás Elemér. – De egyébként is ismerjük azokat a játékosokat, akik odakerültek, mert vagy dolgoztam már velük vagy ellenfélként kerültek szembe. Közhely, de jobb csapat attól az Egerszeg, amit a jelenlegi helyezése takar, biztos nagy a várakozás is a vérátömlesztés után. Nekünk higgadtnak kell maradnunk, és mint mindig, most is győzelemre játszunk. A kezdőcsapat kialakult a fejemben, még a keretben vannak kiadó helyek a szombati utazás előtt.

A ZTE egyébként legutóbb október 22-én nyert mérkőzést az NB II-ben, a Kisvárda viszont idegenben egész ősszel veretlen maradt. Ha mindkét sorozat folytatódna (akár egy döntetlennel is...), az már nem jelentene rosszat a Horváth Zoltánt öt sárga lap, Soós Dávidot pedig betegség miatt nélkülöző szabolcsi legénység számára.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!