Mikulásvonattal a Mesebirodalomba

Tizenháromezer gyereket várnak idén a Lillafüreden készülő Mesebirodalomba, ahova mikulásvonattal visz az út.

Immár negyedik esztendeje indul útjára november 27-től december 17-ig az idei Mikulásvonat Miskolcon. A Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány által kezdeményezett országosan is példaértékű, és mind a mai napig egyedi programjának közönsége mára megháromszorozódott.

F. Tóth Géza alapítványi elnök a hétfőn megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy idén már harmincöt fát díszítenek fel a Mikulás vonat végállomásánál Lillafüreden. Majd hétezer miskolci gyerek a város és a támogatók jóvoltából foglalhat helyet az erdei kisvasút, erre az időre Mikulás vonattá alakuló járatain. A többi érdeklődő azonban akkor szállhat fel a Dorottya utcai végállomáson, ha előtte elővételben támogatói jegyet vásárolt.

A vonaton krampuszok fogadják az apróságokat, a Mesebirodalomban pedig megannyi meglepetés játék várja őket, míg végül a Mikulástól megkapják a csomagot vissza út előtt. A részletes program, és a Mikulás vonat menetrendje is olvasható a www.mikulasvonat.hu internetes címen. Elővételben eddig több mint kilencezer jegy kelt el. A sajtótájékoztatón jelen volt a Mikulás is, aki arról beszélt, hogy alapos felkészülést és erőpróbát jelent majd számára az összességében járaton érkező tízezres gyerektömeg, mert mindegyikkel szeretne szót váltani…
hirdetés