Milliárdok jönnek, munkahelyek születnek

Letették a nyírbátori Coloplast üzem alapkövét
Letették a nyírbátori Coloplast üzem alapkövét
Nyírbátor – Százmillió euró beruházását tervezi az elkövetkezendő 2 évben a Coloplast. Legalább 600 munkahely létesítésével számolnak Nyírbátorban.  video video audio audio audio

Még három hónapja sincs, hogy a dán Coloplast aláírta a 100 millió euró befektetéséről és 1000 új munkahely létesítéséről szóló szerződést a magyar kormánnyal, Nyírbátorban máris megkezdték a második magyarországi Coloplast üzem építését. 2008-tól 20 ezer négyzetméteren gyártanak majd gyógyászati segédeszközöket. A 25 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 5 milliárd állami támogatást ad.

Munkaerőt toboroznak

Az új üzem alapkövét dr. Veres János pénzügyminiszter, Balla Jánosné, Nyírbátor polgármestere és Joergen Bundgaard Hansen szenior alelnök, a dán Coloplast cég Globális Gyártás vezetője helyezte el csütörtökön a Lőtér utcai iparterületen.

Ezt követően elhangzott: az idén félszáz esztendős cég 100 millió euró beruházását tervezi az elkövetkezendő 2 évben, s legalább 600 helybeli munkavállalóra számítanak Nyírbátorban. A már működő tatabányai üzemhez hasonlóan a Coloplast bízik benne, hogy a régió önkormányzatainak segítségével a technikusok, raktározási asszisztensek, raktár- és műszakvezetők, operátorok a környéken lakók közül kerülnek ki. Hamarosan megindul a szükséges munkaerő toborzása és képzése.

– Palicz István –
hirdetés