Helyi közélet

2016.03.18. 16:32

Fiesta a könyvtárban: minden, ami internet

Nyíregyháza - A programok középpontjában a világháló áll.

Nyíregyháza - A programok középpontjában a világháló áll.

Az e-book-olvasók használatáról, helyi kölcsönzéséről tartott előadást csütörtökön Polák Péter, a Móricz Zsigmond könyvtár gyűjteményszervezési osztályvezetője. A rendezvényt egy országos megmozdulás részeként az Informatikai és Könyvtári Szövetség támogatja.

– Tizenhetedik alkalommal rendezik meg hazánkban az Internet Fiestát, melyhez minden évben csatlakozunk mi is március 17–24-e között. Nem titkolt célunk, a fiatalokat becsábítsuk a könyvtárba, a programok között főként az internettel kapcsolatos előadások szerepelnek – ismertette Polák Péter, aki többek között azt is elárulta, hogy az e-book-olvasók kölcsönzése kuriózum, de a megyei könyvtár beiratkozott olvasói bármikor hazavihetik és kipróbálhatják a harminc kütyü egyikét.

Ingyenes és legális

– Mindenki kap az e-könyv-olvasók mellé egy feltöltőkábelt és egy magyar nyelvű használati utasítást. Az eszközök mindegyikén háromszáz kötet van, de hogy ki mit olvas rajta, az szabadon eldönthető. A netről rengeteg könyvet tölthetnek le és használhatnak fel legálisan, csak a Magyar Elektronikus Könyvtár honlapján több tízezer közül válogathatnak az olvasók.

Jövő héten kedden, szerdán és csütörtökön délelőtt 10 órától a Facebook gyakorlati hasznáról, a biztonságos internetről és online vásárlásról, illetve a Google-szolgáltatásokról hallhatnak érdekességeket a Móricz Zsigmond könyvtár látogatói.

KM-CsA

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 18-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában