Milliós értékben lopták a ruhákat országszerte, Nyíregyházán pedig fojtogatni kezdték az üzletvezetőt

Akt.:
Milliós értékben lopták a ruhákat országszerte, Nyíregyházán pedig fojtogatni kezdték az üzletvezetőt
© Illusztrácói: getty images
Nyíregyháza, Kaposvár – Ruhafosztogató banda járta az egyik ruházati lánc üzleteit, a nyolcfős társaság megfordult az ország különböző pontjain, míg aztán Nyíregyházán összebalhéztak az üzletvezetővel, aki felkérte az egyik tolvaj 14 év alatti gyermekét, mutassa meg, mi lapul a táskájában.

Speciális szatyorral lopták a ruhát

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség – miután a Siófoki Rendőrkapitányság a nyomozást eredményesen befejezte – vádat emelt folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt nyolc, ruhák lopására specializálódott vádlottal szemben.

A budapesti vádlottak 2014. augusztus és 2015. szeptember között országszerte – Budapesten, Vecsésen, Budaörsön, Dunakeszin, Nyíregyházán és Siófokon – tíz alkalommal loptak egy országos ruházati áruházlánc üzleteiből nagyobb mennyiségű ruhaneműt. Különböző személyi összetételben a bűncselekményeket úgy követték el, hogy a ruhákról az áruvédelmi eszközöket egy mágnes segítségével eltávolították, illetve azokat egy alufóliával kibélelt, ezáltal az áruvédelmi eszközök hatástalanítására és az áruvédelmi kapuk kijátszására alkalmas táskákba pakolták. A vádlottak alkalmanként 93.000,- Fttól 375.000,- Ft-ig terjedő, mindösszesen csaknem 2.000.000,- Ft értékben tulajdonítottak el ruhákat.

2015. augusztus 31. napján a nyolc vádlottból 4 vádlott és az egyikük 14 év alatti gyermeke követett el lopást a nyíregyházi üzletben. Az üzletvezető az egyik férfit felszólította a táskájának bemutatására, aki azonban ennek nem tett eleget, hanem az üzletvezetőt többször meglökte, a nyakát megszorította, majd ehhez csatlakozott a gyermekkorú elkövető, és egy fiatalkorú vádlott is.

Három vádlott előzetes letartóztatásban van, velük, valamint további két társukkal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, kettő vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, míg a fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

– Dr. Horváth Szilárd főügyész, Kaposvár –
hirdetés