Milotaiak főztek a Bagolyvárban

Milotaiak főztek a Bagolyvárban
Milotaiak főztek a Bagolyvárban
Szatmári hetet rendeztek a budapesti Gundel, illetve Bagolyvár étteremben, s a vezetők döntése értelmében a milotai önkormányzat sokat bizonyított főzőcsapata vezényelte le a rendezvényt.

– Az említett időszak alatt a szatmári népi ételek széles kínálata szerepelt az étlapon, amelyeket két helyi asszony készített el a vendégeknek – tájékoztatott Klapka György polgármester.

Pócsi Sándorné Ilonka és Rozsályi Jánosné Erzsike fáradhatatlanul főzte a hagyományos ízeket, s ezek nagy sikert arattak a vendégek körében, valamint a szakácsok is elismeréssel szóltak a milotai asszonyok főztjéről.

Színesebbé varázsolták

Részlet Dr. Buday Gábor, a rendezvényt szervező étterem ügyvezető igazgatójának Klapka György polgármesterhez írt leveléből: A rendezvény, vendégeink visszajelzései alapján nagyon sikeres volt. A Milotáról érkezett két szakácsnő, Ilonka és Erzsike főztjeivel sikerült az étterem napi munkáját egy pár napra a híres vidék ízeivel még színesebbé varázsolni.

Azonban nem csak vendégeink, hanem az étterem dolgozói számára is hasznos volt az új ízek és ételek elkészítésének megismerése. Külön köszönjük, hogy szőttesekkel, szőnyegekkel és falujuk képeivel bővebb betekintést kaphattunk hazánk e tájáról. A milotai dió, alma és szilvalekvár, amivel megajándékoztak bennünket, igazi különlegesség.

– Koncz Nóra –
hirdetés