Milyen az a robbanásbiztos kézilámpa?

Akt.:
Milyen az a robbanásbiztos kézilámpa?
A robbanásbiztos kézilámpa fogalmát hallva sok minden végig futhat a fejünkön, hogy hogyan is nézhet ez ki. Cikkünkben közelebbi képet adunk róla, hogy hogyan is kell ezt elképzelni.

Mit is jelent, hogy robbanásbiztos? Biztos, hogy nem robban fel használat közben? Esetleg túlél egy robbanást? Egyik megoldás sem pontos, de nem is állnak annyira messze a valóságtól. A robbanásbiztos kézilámpa egy olyan elemlámpa, ami nyugodt szívvel használható olyan területeken, ahol kémiai, illetve vegyi anyagokkal dolgoznak, vagyis száz százalékosan biztonságos akár az ipari területek bármelyikén is. Robbanást nem fog előidézni, de ha valamilyen okból mégis bekövetkezne, akkor a lámpa épen marad. Ha ebbe belegondolunk, elég gazdaságos lámpatípusról van szó. Sajnos védelmet nem nyújt, így lehetőleg ne tartózkodjunk a robbanás hatósugarában, mert csak a lámpa robbanásbiztos.

Viccet félretéve, a robbanásbiztos kézilámpák legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy bármilyen ipari területen használhatóak, akármilyen körülmények között, mivel nagyon strapabíró darabok.

Az egyik legnépszerűbb munkalámpa a Wolflite XT-50H robbanásbiztos lámpája, ami természetesen rendelkezik a szükséges ATEX és IECEx tanúsítványokkal, ami alapján alkalmas az ipari területeken történő felhasználásra. Nagy előnye, hogy 2 óra alatt feltölthető, ha valami folytán lemerülne az akkumulátora. Gazdaságos üzemmódban használva 8 óráig munkakész, míg intenzív használat mellett 4 óra a munkaideje. Minden szélsőségnek ellenáll, így jöhet bármilyen természeti katasztrófa, az XT-50H megbízhatóan állja őket, legyen tűz, víz, de akár tornádó vagy földrengés is.

Víz-, por- és ütésálló, de jól bírja a magasságot, mélységet, valamint a gumis markolatának hála nem csúszik ki a kezünkből. Ha mégis bekövetkezne a baj és leejtenénk, akkor sincs semmi gond, mivel a borítása végig megóvja a robbanásbiztos lámpát az ütésektől. Ugyanígy a vizet is remekül bírja, továbbá a nagy súlya ellenére sem süllyed el. USB-vel tölthető, de ezen kívül eldobható energiaforrás is hatékonyan használható hozzá. Töltöttségét a töltés kijelzőn követhetjük nyomon, az azonnal figyelmeztet egy bizonyos szint alatt. Fény tekintetében rendelkezik irányított fény funkcióval, ami bizonyos esetekben roppant hasznos.

A robbanásbiztos lámpák választéka igen széles, kezdve az egészen kicsi, zsebben elférő daraboktól kezdve a hagyományos zseblámpa méretűekig. Hogy honnan tudjuk megkülönböztetni őket? Nagyon egyszerű. A robbanásbiztos lámpák teljes felületét gumi borítja, ezzel segítve a fogását.

Címkék: ,hirdetés