Milyen vajon a Tisza? Így látják a horgászok!

Milyen vajon a Tisza? Így látják a horgászok!
© Illusztráció: google
Timár – Felhívásunkra folyamatosan jelentkeznek horgászok, akik megosztják lapunkkal a tapasztalataikat arról, mi a véleményük a Tisza vizéről.


Az elmúlt héten két olyan horgász is telefonált, akik a Tokaj–Timár közötti szakaszon szoktak horgászni a folyón csónakból. Felháborodottan mondták el, hogy szerintük rengeteg tükörháló, fenékháló és varsa van a folyóba letéve, kizárt dolog, hogy olyan sokan váltottak volna kisszerszámos halászatra engedélyt. Szerintük arról van szó, hogy egyre több a rapsic azon a szakaszon, s ők ezért fognak egyre kevesebb halat a Tiszában.

A két horgász úgy gondolja, szigorúbban kellene ellen­őrizni mind a parton lévő, mind a csónakban ülő horgászokat, illetve a csónakázó embereket. Mint az egyikük elmondta, az ellenőrzés hiányát igazolja az a példa is, hogy ebben az évben 130–140 alkalommal horgászott már a Tiszán, de sohasem igazoltatták, sohasem kérték tőle az engedélyeket.

Bejelenthetők a rapsicok

A rapsicokkal kapcsolatban hadd utaljunk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapjára, ahol a következő olvasható:
„A jogosulatlan halászattal, horgászattal, továbbá az Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) feladatvégzését érintő bejelentésüket az alábbi e-mail-címen tehetik meg: allamihalor@nebih.gov.hu

A bejelentéshez az alábbi adatok megadását kérjük:

megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos víztérkód) megnevezése, bejelentő neve (nem kötelező), címe (nem kötelező), elérhetősége (telefon, e-mail-cím) (nem kötelező), bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)”. KM

Tapasztalatok, észrevételek

Szerkesztőségünk munkatársa, M. Magyar László továbbra is várja a Tiszával kapcsolatos észrevételeket, megfigyeléseket a laszlo.magyar@kelet.hu e-mail-­címre, valamint a 06-20/480-1693-as telefonszámra.

Címkék: , ,hirdetés