Milyen vajon a Tisza? Így látják a horgászok!

Milyen vajon a Tisza? Így látják a horgászok!
Zsurk – Sok szó esett az utóbbi napokban a Tisza vizének minőségéről. Míg egyesek vészharangot kongatnak, mások szerint nincs a vizével semmi probléma.


A Zsurkon élő Szabó Sándor azok közé tartozik, akik aggódnak a Tisza miatt.

– Ha röviden kellene összefoglalnom, azt mondanám, hogy nem él a Tisza. A máskor oly megszokott rablások elmaradnak, nem látni se márnát, se paducot, az elmúlt télen menyhalat sem fogtunk. Bármilyen csalit is használjunk, nem kap sem a harcsa, sem a süllő. Mindennap lent vagyok a folyón, de három-négy hete szinte semmilyen említésre méltó halat nem fogtam. Egyre több horgásztól hallom, hogy már nincs kedvük lemenni a folyóhoz, s lassan már én is így érzek. Ezek a megfigyeléseim a zsurki szakaszra vonatkoznak, nem tudom, máshol milyen tapasztalataik vannak a horgászoknak.

Szerkesztőségünk szeretné tudni, vajon milyen tapasztalataik vannak a tiszai horgászoknak. Kérjük a sportembereket, e-mailben írják meg, vagy telefonon mondják el, hogy milyennek látják a folyót, szerintük mi vele a probléma, vajon gondok vannak-e vele megyénk más szakaszain is.

Máshol vajon mennyire kapnak a halak, mennyire van élet a folyóban?

Kérjük, a levelet a laszlo.magyar@kelet.hu e-mail címre küldjék el, illetve telefonon felhívhatják M. Magyar László kollégánkat a 06-30/480-1693-as telefonszámon.

KM

Címkék: , ,hirdetés