Minden korosztálynak szól a sóstói majális

Minden korosztálynak szól a sóstói majális
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – A szokásokhoz híven a Sóstói Múzeumfaluban az idén is megrendezik május elsején a falusi majálist. A szabadtéri programra az intézmény igazgatója egy sajtótájékoztatón invitálta a közönséget.


– A májusfaállítás egykor az egész megyében elterjedt szokás volt, ezt is felelevenítjük hétfőn – kezdte mondandóját Szabó Sarolta, a részletekről pedig kifejtette: – Tíz órakor kezdődik a rendezvény, majd dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója nyitja meg a Mindenre fény derül című világítástörténeti kiállítást. A fő program, a májusfaállítás 11 órakor esedékes, közreműködik a Margaréta és a Kismargaréta táncegyüttes. Az Aranyszamár Bábszínház Az állatok nyelvén tudó juhász című előadása 11.30-kor kezdődik, 12.30-tól és 15 órától a Dió Duó interaktív meseműsorral várja a közönséget. A Ciráda zenekar előadása 13.30-kor, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Mazsorettcsoport vidám felvonulása 14.30-kor következik.

– A falusi majálist kísérőprogramok is színesítik: lesz babatorna, népi játszótér, lovaglás, szekerezés, íjászat, arcfestés, kézműves-foglalkozás és népi ételek kóstolója – tette hozzá végezetül Szabó Sarolta.

KM-HP
hirdetés