Minden negyedik középiskolás dohányzásfüggő – Vasárnapi Hírek

Minden negyedik középiskolás dohányzásfüggő – Vasárnapi Hírek
A parlamenti pártok nem feledkeztek meg a dohányzás szigorításával foglalkozó törvénymódosításról, de az ötpárti egyeztetés a jogszabály-tervezetről a tervek szerint csak január elején folytatódik – írja a Vasárnapi Hírek.

Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke a költségvetési vitára és a válságra való hivatkozással halasztotta el a törvénytervezet tárgyalását.

Egy uniós felmérés szerint, míg az EU 500 millió lakosának 27 százaléka dohányzik, addig Magyarország polgárainak 31 százaléka. A füstölgők aránya a 20-29 éves korosztályban a legmagasabb, csaknem 60 százalék.

Már minden negyedik középiskolás függő dohányosként érettségizik le. A felmérések szerint Magyarországon évente 2.300 ember hal meg mások füstjének belégzése, vagyis passzív dohányzás miatt.

Szívd a füstöt, ne siránkozz! Gyakorlatilag már eldőlt, hogy a kormány ebben az évben már nem foglalkozik a dohányzás szigorításával. Az eddigi koncepció szerint megtiltanák a nyilvános, zárt helyeken történő dohányzást, amellyel nehéz perceket hoznának a mindig füstös szórakozóhelyek tulajdonosaira. 
hirdetés