Minden szinten az élen a kisvárdaiak

Minden szinten az élen a kisvárdaiak
Minden szinten az élen a kisvárdaiak - © Fotó: Sipeki Péter
Kisvárda – Kiszolgálta egymást az együttes két támadója, akik már a szerdai, Szpari elleni kupa­meccsre hangolódnak.


Élen a Kisvárda és élen a kisvárdai gólszerzők is. A duplázók szombati mérkőzésén (a 4–2-re végződött Putnok elleni találkozó hat gólját három játékos szerezte, kettesével elosztva) várdai részről Marko Milovac és Nagy Róbert talált be, és öt-öt találatukkal élre álltak az NB III góllövőlistáján is. A várdai csapat pedig úgy verte az addig hozzá hasonlóan ötből öt győzelemmel álló Putnokot, hogy már 4–0-ra is vezetett.

Cserébe ő is kiszolgált

– Egyébként sem szoktuk lebecsülni az ellenfeleinket, de erre most különösen nem volt okunk, hiszen a Putnok igazán jó ajánlólevéllel érkezett, igaz, a játékerejével nem voltunk tisztában – mondta a Kisvárda Master Good támadója, Nagy Róbert. – Mindkét gólom előtt Marko Milovactól kaptam az átadást, illetve az elsőnél a lövése utáni lecsorgót lőttem be, a másodiknál a beadására érkeztem. Cserében én is kiszolgáltam őt az egyik góljánál. Igen, a bajnokság elején a csapatnak és nekünk, új támadóknak sem ment annyira, de a mostanában szerzett gólok száma mintha azt sugallná, hogy kezdünk összeállni. Némi idő azért kellett hozzá, azt hiszem, ez érthető.

Csak egy év…

A debreceni nevelésű, a Loki színeiben egy, diósgyőriként nyolc élvonalbeli mérkőzéssel is rendelkező 26 éves támadó az NB II-es Balmazújvárostól érkezett Kisvárdára. Néha vissza kell lépni egyet, hogy utána meginduljon előre az ember?

– Feltett szándékom, hogy visszatérjek a másodosztályba, remélhetőleg csak egy évet kell a Kisvárdával az NB III-ban töltenünk – így Nagy Róbert. – Egyértelmű, a bajnoki cím megszerzése a célunk, azt hiszem, jó úton járunk.

Szombaton újabb rangadó, a Cigánd elleni idegenbeli fellépés vár a kisvárdaiakra, előtte azonban szerdán jön a Nyíregyháza Spartacus elleni Magyar Kupa-találkozó.

Jobb a meccs, mint az edzés

– Tisztában vagyunk mindkét mérkőzés jelentőségével. A sorsolás úgy hozta, a két nehéznek ígérkező bajnoki meccsünk között fogadjuk a Szparit, de mivel valamennyiünk számára nagy lehetőség az, hogy élvonalbeli csapattal játszhatunk, a szerdai összecsapást is jelentős állomásnak tartjuk.

A kisvárdai labdarúgó szerint nem okozhat gondot a kétfrontos helytállás.

– Még nem tudjuk, hogy milyen kezdő tizeneggyel állunk ki, mindenesetre én úgy vagyok vele, fiatalok vagyunk, bírni kell a heti két mérkőzést. Nincs ezzel probléma. Azért futballozunk, hogy ilyen meccseket játszhassunk, egyébként is jobb mérkőzéseken szerepelni, mint edzeni – fogalmazott karakánul Nagy Róbert.

KM-BTTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés