Minden település elérhető Dél-Borsodban

Minden település elérhető Dél-Borsodban

Kedden délre sikerült minden dél-borsodi települést kiszabadítani a hó fogságából. A hétfői ítéletidő több települést is elvágott a külvilágtól megyénkben. A dél-borsodi területen Tiszakeszi, Borsodgeszt és Istvánmajor vált átmenetileg megközelíthetetlenné.

A településekre vezető utakat néhol a helybeliek is elkezdték tisztítani, ám végül a közútkezelő kht. gépei fejezték be a munkát.

Igazolást adtak

Kiss Lajos, Tiszakeszi polgármestere érdeklődésünkre elmondta, ez a mostani a második eset, hogy a hó teljesen elzárta a települést a külvilágtól. A hétfő délutáni, fél 3-as busz még bejutott Tiszakeszire, ám a következő 4 illetve 5 órai már nem. Az önkormányzat kérése egy helybeli vállalkozó elkezdte az út megtisztítását, ám befejezni már nem tudta azt, elakadt. A közútkezelő munkagépei végül este 8 órára utat nyitottak, az esti távolsági busz be is jutott a településre. Reggel ismét volt egy kisebb fennakadás a buszközlekedésben, akik ezekkel a járatokkal mentek volna iskolába, munkába, azoknak a polgármesteri hivatal állított ki igazolást. Az élelmiszer ellátás rendben volt, senki sem szenvedett hiányt a havazás miatt.

Egy nyomon

Istvánmajor Emőd külterületén elhelyezkedő településrész, közel 70 lakossal. Lehóczki István, Emőd polgármestere elmondta, hogy kedden délelőtt már járható volt az út Istvánmajorba. Ekkor vittek kenyeret, tejet a helybelieknek, veszélyben tehát végül nem volt senki. A legtovább Borsodgeszten vártak az emberek arra, hogy járhatóvá váljon az út. Vályi Gábor polgármestertől megtudtuk, hogy kedden a kora délutáni órákban már egy nyomon járható volt az út, ezen keresztül szállítottak élelmiszert a faluba. Itt is a helybeliek kezdték meg a hó eltakarítását, ám végül meg kellett várniuk a közútkezelő munkagépeit.

A megyében elzárt település nincs.

Hóátfúvás miatt járhatatlan út: Nincs

Egy nyomon nehezen járható:

A 3705 sz. út 9+500-10+500 km sz. Abaújkér-Aranyospuszta között

A 3607 sz. út 14+000-16+000 km sz. Girincs-Köröm között

A 3306 sz.út 0+000-4+000 km sz. Vatta-Csincse között
hirdetés