Minden téren a megye fejlődéséért dolgoznak

Akt.:
Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke
Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke
Nyíregyháza – Baracsi Endre elöljáróban Seszták Oszkárnak, a megyei közgyűlés elnökének jókívánságait tolmácsolta, majd kitért a TOP-os felhívásokra.


– Mi is megalkottuk a saját Integrált Területi Programunkat, a hosszú távú cél az, hogy 2030-ban olyan hely legyen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, ahol jó élni, de jó visszatérni is. A felhívások prioritásai közé a gazdaságfejlesztés, a népességmegtartó településfejlesztés, a helyi közösségi szolgáltatások fejlesztése, a foglalkozásösztönzés és a turizmusfejlesztés is beletartozik – sorolta a megyei közgyűlés alelnöke. Baracsi Endre hozzátette: ezekre közel 90 milliárd forint áll rendelkezésre. Előadásában elhangzott: 709 támogatási kérelmet nyújtottak be az önkormányzatok és a különböző egyházi vagy civil szervezetek, ezekből eddig 398 kérelmet bíráltak el pozitívan.

– Novemberben ülésezett a megyei foglalkoztatási paktum harminckét tagjának harmincnyolc képviselője, megkezdődött a partnerségi hálózat működtetése – fogalmazott az alelnök, aki szerint három év alatt négy, mintegy 4 milliárd forintnyi összegből megvalósuló nagy turisztikai projekt fölött bábáskodnak majd.

KM-TG
hirdetés