Minden út romába vezet?

Minden út romába vezet?
Robbanásig feszült a helyzet, ketyegnek az időzített bombák. Ritka az a nap, hogy ne arra ébrednénk: családok életét tette pokollá Molotov-koktél, kézigránát vagy más, háborús állapotokat idéző szerkezet. Ladányi Tóth Lajos jegyzete

Csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereget rázta meg detonáció. Egy pusztadobosi ház udvarára csapódott a gyújtópalack, amihez hasonlót több mint ötven éve a finn katonák szovjet tankok ellen alkalmaztak először. Az háború volt, most pedig csatatér az ország Nagycsécstől Pécsig. A támadások indítékait külön nyomozócsoport vizsgálja. Hatáskörükbe ötvenegy idei elvarratlan szál tartozik.

Az érintett családok mérhetetlen fájdalmát okozó gyilkosok köztünk járnak. Az áldozatok romák. A tettesek ismeretlenek. Megtorlás? Félelemkeltés? Önbíráskodás? Fajsúlyos kérdések. Rég nincs kisebbségben a generációs probléma. Az élet bármely színterén bekövetkezett tragédiák után nagyobb a hajlam a jobbításra, a gond orvoslására. Mindenekelőtt ki-ki nézzen tükörbe a saját portáján!

Segélyek és kiáltások ördögi ingoványában cuppog a magyar bakancs. Most még csak a szégyentől süllyed, a jövő viszont egyre sötétebb. Robbanásig feszült a helyzet, ketyegnek az időzített bombák, az elvarratlan szálak pedig kígyóznak. Mígnem a kígyó a saját farkába harap.

Kapcsolódó cikkek:
· Molotov koktél az udvarra Pusztadoboson Molotov koktél az udvarra Pusztadoboson 2008.11.20. 
· Olvassa Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legfrissebb híreit!

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés