„Minden volt, csak nem kutya…” – Farkasember grasszál az erdőben Gergelyiugornyánál?

Akt.:
„Minden volt, csak nem kutya…” – Farkasember grasszál az erdőben Gergelyiugornyánál?
© Illusztráció
Gergelyiugornya, Vásárosnamény – Idén is szép számban kaptunk Halloween-i kísértetsztorikat olvasóinktól. Ezúttal még egy hátborzongató farkasember történet is érkezett.

Kocsmázásból tartottam haza Vásárosnaményból Gergelyiugornyára hajnali háromkor. Az utam a Tisza-hídhoz menet az erdőn vezetett át. Hajnali három volt, még nem pirkadt – kezdi történetét olvasónk.

Nem féltem semmitől, hisz ezekben az erdőkben nem kell tartani vadállatoktól, csak ritkán lehetett látni a fák között egy vadmacskát, vagy kóbor kutyákat. Ezek nem sokáig jelentettek gondot, mert a sintérek bevitték, így nem tartottam semmitől.

A dolog akkor történt, mikor az út egy helyen megemelkedik, és egyfajta hídként folytatódik tovább, én letértem a mellette futó járdán. Hirtelen a híd alatti korlát alatti halk nyüszítést hallottam. Elég nagy állatbarát vagyok, van három kutyánk otthon, és bármit megtennék értük. Arra gondoltam, hogy egy szerencsétlen állat bujkál a korlátok között, és a lábát fájlalja. Szólongattam az állatot, de erre elhallgatott, és újra folytatta a nyüszítést, hangosabban. Lassan beléptem, és újra megszólaltam.

Erre a válasz morgás jött. A mobilomba applikált zseblámpát tartottam magam elé. Amit annak fényében láttam az minden volt, csak nem kutya. Pedig elsőre egy nagy, fekete bundás kutyának gondoltam, ami a hátsó lábain kuporog. Láttam a hegyes füleit. A jövetelemre az a valami megfordult, és láttam, hogy kékek a szemei, és megdöbbentően intelligensek. Felágaskodott a két hátsó lábára, és felüvöltött. A szívem megdobbant, én pedig futásnak eredtem. Meg se álltam, míg nem jött velem szembe egy kocsi – írja olvasónk.


Nyíregyháza, Vásárosnamény - Az Ófaluban a nyárfás szélén, a régi lesemen ültem, melyet én készítettem, saját kézzel, kézi fűrésszel vágtam ki az akácfákat, a töltés mellől a csatornapartról, még édesapám idejében, mikor gátőr volt. Az ikertestvérem vitte haza Fordzon pótkocsis kistraktorral a szülő...

Nyíregyháza - Minigarzonban lakok, rengeteg ember él itt. Minden éjjel fura zajok és különös események borzolják a kedélyeket... - írja olvasónk. Például egy hajnalban kopogtak, de amikor kinéztem a kitekintőn nem volt ott senki. De olyan is volt már, hogy lenyomódott a kilincs, de amikor kinézte...
hirdetés