Mindenki egyért: a nyírpazonyiakért

Ungvári Sándorné a 60 fős, lelkes tagság közös érdemeként tekint a díszoklevélre
Ungvári Sándorné a 60 fős, lelkes tagság közös érdemeként tekint a díszoklevélre - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírpazony – Másfél évtizede élteti a tenni akarás vágya a nagy (el)ismertségnek örvendő Nyírpazonyi Nők Klubját.


A Nyírpazonyi Nők Klubja elnökeként végzett kiemelkedő munkája elismeréseként oktatási és közművelődési díszoklevelet kapott a település önkormányzatától az idei állami ünnepen Ungvári Sándorné. A kitüntetett hangsúlyozta: az elismerés közös érdem, a klubot fennállása óta jellemző összetartás és csapatmunka a siker záloga.

– Közel 30 éve, a nyugdíjba vonulásom után költöztem a családommal Nyírpazonyba, előtte a honvédségnél szolgáltam mint személyügyi előadó. A Nyírpazonyi Nők Klubját 15 éve a tenni akarás vágya hívta életre egy teadélutánon. A 26 fős, kezdeti tagságunk mára hatvanra duzzadt, pártoló tagjaink száma egyre nő, és az önkormányzat figyelmét, szeretetét és támogatását is magunkénak mondhatjuk – mesélte Ungvári Sándorné.

Előadások, szűrés, jótékonyság

– A tagságunk fele még aktív dolgozó, tehát nem nyugdíjas klub vagyunk, a legfiatalabb tagunk huszonéves, a legidősebb 82 esztendős. Aktív, kreatív csapatot alkotunk együtt, a célunk pedig a kezdetek óta változatlan: tenni egymásért és másokért, segíteni a nagyközségben élőket, felpezsdíteni a kulturális életet, fellépéseinkkel pedig – merthogy mini tánc­csoporttal is büszkélkedhetünk – megvidámítani mások életét, s jó hírét vinni Nyírpazonynak.

A Nyírpazonyi Nők Klubja mintegy 70 rendezvényt szervez évente, 15 év alatt 15 pályázatot nyertek meg, így jutottak el például legutóbb Hortobágyra. – Mérhetetlenül büszke vagyok az unokámra, Mokánszki Mátéra is, aki az Európa-bajnok kosárcsapat tagja – büszkélkedett immár nagymamai minőségében a kitüntetett klubvezető.

PI
hirdetés